Crisi i recessió sense unitat global

by Eduard Batlle Rispau on 12 Febrer 2009

Els efectes de la crisi han provocat l’inici d’un període de recessió. De moment, és un fet insòlit en els últims anys i més, si tenim en compte la bonança dels últims anys. És per això que ens hi haurem d’acostumar. I aquesta crisi estructural que se’ns planteja reivindica la suma de la unitat política, la unitat econòmica i la unitat social. No hi ha una altra fórmula per resoldre els greus problemes que comença a patir la gent del carrer. I tinc la sensació que després de la compareixença de Zapatero al Congrés, amb trama de corrupció inclosa en el PP (quin paperàs el de De Cospedal i que maquiavèl·lica és Esperanza Aguirre), la política continua instal·lada en un estadi massa superior. Irreal, d’enfrontació constant i poc terrenal.

I en aquests moments delicats, tenen massa coses a dir 86.000 regidors, gairebé 9.000 alcaldes, 17 presidents autonòmics, gairebé 1.600 parlamentaris autonòmics, 350 diputats al Congrés,  300 Senadors, 200 parlamentaris a la Unió Europa, tota una Casa Reial i 20 ministres i tots els seus adjunts. És temps de canvi de paradigma, de la transformació de la cultura de l’especulació en la de la cultura de l’esforç i si la política no es remodela amb urgència, quedarà en evidència per les mateixes ànsies socials de canvi. 

Música / Caprice # Vanessa Mae

PD: Ja està definit el 28è Festival de Jazz de Terrassa.

PD2: Avui es compleix el segon centenari del naixement de Charles Darwin.

PD3: Comença la campanya electoral a Euskadi i com m’agradaria que Juan Jose Ibarretxe (amb vídeobloc) repetís com a lehendakari i amb un bon resultat electoral.

{ 2 comments… read them below or add one }

Albert Febrer 12, 2009 a les 7:24 am

Em sembla que les pre-jubilacions també les haurien de començar a patir els nostres polítics, tampoc s’hauríen d’escapar de la crisi i aixi sabrien com està la cosa de fotuda

Eduard Batlle Rispau Febrer 14, 2009 a les 8:41 am

Una idea que caldrà tenir en compte Albert.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: