Quan l'”ABC” manipula la realitat

portada_ABC

És una portada periodísticament lamentable la que va fer el diari ABC ahir culpant un jove de Tenerife per la mort de la filla de la seva companya i tractant-lo d’assassí. Res de la presumpció d’innocència, ni tant sols esperar les 24 hores posteriors per saber els resultats mèdics. El cas és que l’ABC va culpar el jove d’un assassinat periodísticament inventat, ja que la mort de la nena es va produir, segons els forenses, per un edema cerebral, causat per la caiguda d’un gronxador que no va ser descobert en el servei d’urgències. Les cremades només eren un quadre al·lèrgic. Per tant, la portada d’aquest mitjà demostra que era qüestió de vendre diaris a través d’un impacte manipulat i massa fàcil. I sense l’essència periodística. Però ara el  gran mal  personal i familiar ja està fet. L’home ha quedat en llibertat i què pot fer després d’aquest maltractament mediàtic? Com pot reaccionar davant de l’ABC? Quina credibilitat pot tenir ara el diari? És l’evidència que la veritat absoluta ja no depèn d’un diari d’aquestes característiques i que la realitat del que passa a l’Estat espanyol i al món diàriament ja no està en les 80 o 100 planes d’aquest rotatiu, tal com passava dècades enrere. Els temps han canviat, per sort ,i la societat de la informació, gràcies a les TIC, deixa cada vegada més en evidència aquest tipus de mitjans.

El cas és que ahir el jutge titular del jutjat de primera instància número 7 d’Arona ha ordenat la posada en llibertat sense càrrecs del jove que es trobava detingut en relació amb la defunció de la petita Aitana, de tres anys, dijous passat en un centre hospitalari de Tenerife. La nena, filla de la seva companya, va ser ingressada dimecres en l’hospital amb un fort traumatisme, que es va atribuir, al principi, a un presumpte maltractament. L’home, de 25 anys, natural de Madrid i company sentimental de la mare, va ser arrestat després de traslladar la menor, que presentava problemes respiratoris, a un centre de salut del sud de Tenerife. La primera imputació d’un delicte de maltractaments i abusos va passar a ser després una imputació per un delicte d’assassinat. Finalment, després de prestar declaració, l’acusat ha quedat en llibertat sense càrrecs en no trobar el jutge indicis de culpabilitat de l’encausat.

I avui tornem-hi: titulant respecte el clàssic d’aquesta tarda “el Madrid, en territorio Estatut“. Quina politització tan innecessària de l’esport!

Música / Cool # Anthony Hamilton

Obre el xat
💬 Necessiteu ajuda?
Hola 👋
Us podem ajudar?