La consolidació del comerç electrònic

El comerç electrònic va facturar 4.700 milions d’euros a l’Estat espanyol el 2007 i va suposar un augment del 71,4% respecte l’any anterior. Aquest registre confirma la consolidació del comerç electrònic a la nostra societat i que ens trobem en un dels estats d’Europa on més ha augmentat. Per tant, ja ens podem comparar a altres països capdvanter en l’e-comerç com Alemanya, el Regne Unit, França i Itàlia. Tot i que és cert que el sector ha acusat la crisi aquest any i els resultats, tot i ser favorables, baixaran en aquest 2008.

L’augment del comerç electrònic va en detriment de les compres tradicionals i és lògic que hagi tingut aquest augment a causa de diversos factors. Les raons principals són la percepció entre els usuaris d’una major seguretat a la xarxa, la penetració de millors connexions a les llars (des d’on es realitzen el 84% de les compres) i l’adaptació dels joves d’entre 25 i 35 anys a la xarxa. Però també n’hi ha altres importants a tenir en compte:

– L’educació rebuda per les entitats bancaries en línia.
– L’èxit de la compra de vols i viatjes.
– L’Mp3 com a nou format de música entre els joves, que facilita que s’acustumin a descarregar música i,  ara,   paguin per tenir-la.
– Botigues considerades outlets.
– Grans portals com Amazon i eBay, que han fomentat les vendes a preus interessants.
– La nova generació digital demostra el seu poder adquisitiu a través de les TIC.

Música / Burn On Down # Ben Harper

PD: Quina imatge més patètica han donat el Girona FC i l’Ajuntament en els informatius de TV3 (el vídeo). I demà hi haurà el pregó de Fires de la plantilla. Quin moment!

PD2: Una eterna claderat, els poemes de Just M. Casero seleccionats per Roger Costa-Pau i que van ser presentats ahir a Girona. Poemes que emocionen.

PD3: Widgadget va a més. Un mèrit dels emprenedors d’Iris Experience.

Obre el xat
💬 Necessiteu ajuda?
Hola 👋
Us podem ajudar?