El nou gir social de Convergència

by Eduard Batlle Rispau on 4 Desembre 2008

 

Convergència està fent un gir ideològic històric per preparar-se per al futur immediat. És una aposta sensata la d’incloure els “nous catalans” (terminologia errònia) i que mata mentalitats tancades i que van acabar fent molt mal a CiU; just aquells tarannàs burguesos que durant força anys es van dedicar a repartir injustament el carnet de catalanitat arreu del nostre territori. M’agrada més aquesta transformació social que s’engloba dins la Casa Gran del Catalanisme, que ara intenta obrir mires després d’una posada en escena que va quedar estancada. La idea és bona, d’acord que de moment basada en el màrqueting (els efectes de l’Obamania), però l’error continua sent evident: com pot haver trigat tant CDC a fer aquest canvi?

Si la nostra societat fa temps que s’ha tranformat i la divisió entre la dreta i l’esquerra és cada vegada més inexistent, Convergència continuava enrocada en el seus origens mentre el país canviava i buscava alternatives en altres formacions. El PSC i ICV ho van saber interpretar -més bé que ERC- i n’han recollit els fruits. Però ara tenen un competidor nou, que pot aprendre del passat i aportar més cohesió. En el fons, a banda de les típiques divisions partidistes, entre tots sumarem, perquè tots som catalans. I tan de bo aquesta nova idelogia no sigui sempre basada en l’escenografia perquè la integració encara és més necessària del que sembla.

Música / Crossroad # Tracy Chapman

{ 2 comments… read them below or add one }

SamRam Desembre 4, 2008 a les 12:59 pm

Jo personalment, no entenc gaire de política, però voleu dir aque aquest gir de la política social de CiU no es déu a que aviat el govern permetrà votar als inmigants (presionat pel poble)?
Es a dir, que tot això no és res més que més propaganda pre-electoral per tal de guanyar adeptes entra la població inmigant. No sé, lo de ‘La casa gran’ sempre ho he vist com una gran operació de Marketing, volen apropiar-se el terme ‘Catalanitat’ com algo d’us exclusiu.
Potser no eh!… potser es que soc malpensat, però es que aquestes corrigudes (de la dreta) cap ‘al centre’ em fan sempre pujar la mosca al nas…

Martí Desembre 5, 2008 a les 1:55 am

Mostrar-se receptiu als immigrants és un canvi ideològic? No crec que sigui un canvi en absolut.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: