El nou gir social de Convergència

 

Convergència està fent un gir ideològic històric per preparar-se per al futur immediat. És una aposta sensata la d’incloure els “nous catalans” (terminologia errònia) i que mata mentalitats tancades i que van acabar fent molt mal a CiU; just aquells tarannàs burguesos que durant força anys es van dedicar a repartir injustament el carnet de catalanitat arreu del nostre territori. M’agrada més aquesta transformació social que s’engloba dins la Casa Gran del Catalanisme, que ara intenta obrir mires després d’una posada en escena que va quedar estancada. La idea és bona, d’acord que de moment basada en el màrqueting (els efectes de l’Obamania), però l’error continua sent evident: com pot haver trigat tant CDC a fer aquest canvi?

Si la nostra societat fa temps que s’ha tranformat i la divisió entre la dreta i l’esquerra és cada vegada més inexistent, Convergència continuava enrocada en el seus origens mentre el país canviava i buscava alternatives en altres formacions. El PSC i ICV ho van saber interpretar -més bé que ERC- i n’han recollit els fruits. Però ara tenen un competidor nou, que pot aprendre del passat i aportar més cohesió. En el fons, a banda de les típiques divisions partidistes, entre tots sumarem, perquè tots som catalans. I tan de bo aquesta nova idelogia no sigui sempre basada en l’escenografia perquè la integració encara és més necessària del que sembla.

Música / Crossroad # Tracy Chapman

Obre el xat
💬 Necessiteu ajuda?
Hola 👋
Us podem ajudar?