El resum del mandat de Bush

by Eduard Batlle Rispau on 15 desembre 2008

Aquest incident inusual just abans de començar  la roda de premsa de Bush a l’Iraq serveix per resumir la seva política internacional durant els dos mandats a la Casa Blanca. Bush va invadir l’Iraq amb el pretext de les armes de destrucció massiva, però després de quatre anys la sensació és que la lluita contra Al-Qaida anava més enllà de, fins i tot, la mort de Saddam Hussein. Els interessos comercials amb els països aliats en aquest estil de governar el món han acabat per tensionar les relacions amb la majoria d’estats de l’Orient Mitjà i ara el gran repte recau en Barack Obama. Bush li ha deixat un mal relleu, tant internament com globalment, i les sabates llançades ahir per un periodista iraquià suposen el punt i final a un mandat en el qual Bush s’ha escoltat més a bel·licistes com Rumsfeld i els neocons que la pròpia responsabilitat de governar com a potència mundial. I ara comença el repte de la retirada de les tropes, enmig d’una espiral de violència que no serà fàcil resoldre en els propers anys vista.

Música / Time The Conqueror # Jackson Browne

Be Sociable, Share!

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: