Barcelona estrenarà l’e-consulta

by Eduard Batlle Rispau on 23 Gener 2009

És inevitable pensar que després de la victòria d’Obama hi haurà un abans i un després sobre la realitat de les xarxes socials a internet. I caldrà analitzar-les sobre com utilitzar-les a nivell polític i quin rendiment se li poden treure per fer-les el més democràtiques possible. Precisament, d’aquest tema en parlava ahir dinant Carles Puigdemont, convençut que les consultes electròniques ja són inevitables per tenir bones referències ciutadanes. I el futur és aquest: obrir la informació ciutadana a internet. Segur! Ara  ja s’ha superat el procés de desconfiança i s’han consolidat les TIC a nivell professional i domèstic, tot i que encara queda molta feina a fer.

I en aquesta línia de fomentar l’e-consulta ciutadana, ja s’ha definit la primera que es farà a Barcelona, que tractarà sobre la reforma de la Diagonal, entre Francesc Macià i Glòries. Em sembla un primer pas important, que serà un bon referent i que estic convençut que començarà a posar les bases del que serà la realitat de la nova participació ciutada.  Una innovació democràtica que encara arriba amb retard i que no em fa por.

Música / Good Directions # Billy Currington

PD: El Vaticà ja és a YouTube. Déu meu!

PD2: Joan Maria Nin alerta, amb raó, sobre el problema de l’augment de la morositat.

{ 1 comment… read it below or add one }

David Gener 27, 2009 a les 21:17 pm

Tot i que la democràcia participativa està molt bé sobre el paper, a la pràctica no veig gens clar perquè cal fer una consulta sobre el futur disseny de la Diagonal.

1r Qui té dret a vot? Tenint en compte que la Diagonal és un important eix d’oficines, també haurien de tenir dret a votar els treballadors de la zona, encara que no siguin ciutadans de Barcelona.

2n Té sentit fer una consulta popular per fer unes obres en un àmbit limitat (com pot ser un barri). Però té sentit fer una consulta en un àmbit tan difús com pot ser la Diagonal?

Leave a Comment

Previous post:

Next post: