Efecte bumerang a la Z de Zapatero

by Eduard Batlle Rispau on 4 Febrer 2009

Just un any després, la crisi econòmica està passant factura al govern espanyol i qüestiona la seva credibilitat a base de mals resultats que no paren de progressar. Zapatero i Solbes van esquivar les previsions econòmiques a inicis de 2008 per evitar una davallada en les eleccions del 14 de març, però ara aquell interès electoral torna al PSOE en forma de bumerang. L’executiu socialista no para d’anunciar mesures econòmiques urgents per combatre la crisi, però els diners públics gairebé mai són immediats. I el greu moment també provoca que Zapatero, el polític de les reformes socials, també està  lligat de mans i mànigues en aquest sentit. La legislatura 2004-2008 va ser la del canvi, però sense aconseguir els grans objectius de generar un gran canvi amb el País Basc respecte ETA i impulsar un nou Estatut a Catalunya.

Són altres temps després de l’esperada victòria contra Rajoy, són onze mesos després d’un bon màrqueting electoral (el web con Z de Zapatero ja està inactiva) i venen temps molts difícils, amb tensions amb les grans empreses, patronals i les entitats d’estalvi. Tindrà encara més problemes Zapatero mentre aguanti Solbes al govern (mentre Vegara, Sebastián i Almunia esperen el seu moment), però per sort seva, no hi ha lideratge al PP i ni sap aprofitar aquest moment per demostrar que està preparat per governar, després d’aconseguir més de deu milions de vots. I Rato també sembla que comença a esperar el seu moment, com Gallardón i Aguirre, que ja fa temps. El que provoquen els mals moments.

Música / You’ve Got It Bad Girl # Herbie Hancock & Jack DeJohnetter & Christian Mcbride

{ 1 comment… read it below or add one }

caterina Febrer 16, 2009 a les 15:32 pm

Jo estic de cara a la construcció treballant. Sóc delineant i aquest govern se’n riu de tots nosaltres. Feia mesos que ja es notava la crisi quan un senyor del partit deia que no n’hi havia i reia mentrestant. D’acord que la crisi no és culpa d’aquest govern (i que consti que jo els vaig votar) però perquè aquí hi som el país, o un dels països, amb més atur d’Europa? Què fa ZP només que dir que farà algo però no fa res? Vull que ens garantitzi llocs de treball, no que ens faci un prestam de 400€ que és, com diuen en castellà, comida para hoy, hambre para mañana. I sincerament, crec que si varen tardar tant a reconèixer la crisi, quan feia mesos que ja hi era, és perquè no sabien ni saben com afrontar-ho. Quina decepció (i els altres són encara pijtor…)

Leave a Comment

Previous post:

Next post: