Eduquem els educadors

El conseller Maragall ha anunciat els nous plans del departament d’Educació i la proposta tracta sobre la modificació del calendari escolar: avançar l’inici de curs i donar una setmana festiva al febrer. De moment, és una proposta per debatre públicament la idea, encara que ara no és el millor moment per saccejar l’opinió pública. De fet, els globus sonda són una tàctica molt utilitzada pels dirigents educatius. És un plantejament que, lògicament, tindrà visions favorables i d’altres s’hi oposaran. El debat durarà temps perquè la proposta no s’ha consultat als socis de l’Entesa, una demostració de qui governa al departament és el PSC, i ara hi voldran dir la seva ERC i ICV, els sindicats, pares i mares i professors.

Les ganes de canvi s’han evidenciat i el debat ja és al carrer. Era una idea que feia temps que es volia posar en marxa i podria ser una bona alternativa si hi ha un conscens global. Si és així, tindrà més força i credibilitat. Però posats a tenir ganes de provar iniciatives i buscar conillets d’índies seria important plantejar altres canvis i que fa molts temps que s’haurien d’haver debatut públicament. El primer, el més important, que es reformin les lleis perquè es despolititzi d’una vegada el departament d’Educació. Segur que amb aquesta iniciativa tothom hi estaria a favor menys els propis polítics. I de projectes n’hi ha molts més i pendents d’aplicar-los: crear aules molt més interactives i potenciar les sortides dels alumnes amb el seu entorn, ja que les aules del futur no han de tenir parets. 

Música / The Lake # Antony And The Johnsons

PD: Comença la Berlinale i estrena un servei per informar els visitants a través del mòbil.

Obre el xat
💬 Necessiteu ajuda?
Hola 👋
Us podem ajudar?