Ostentació en temps de recessió

by Eduard Batlle Rispau on 6 Febrer 2009

Botín va sortir immaculat per presentar els resultats del grup Santander del 2008. Uns guanys espectaculars de més de 8.800 milions que van ser presentats amb ostentació en un mal moment social, ja que la crisi està afectant cada vegada més als ciutadans. Va ser el lluïment del gran banc espanyol, del més potent, amb la posada en escena del dirigent empresarial més influent de l’Estat espanyol.

Botín, a més, va voler deixar clar que de crèdits n’hi ha per concedir, però el problema està en què no es demanen. Part de raó té, però hem de ser realistes: aquest mal moment també és un gran fre a banda, és clar, de les condicions que posen les entitats.

Però el més indignant va ser quan Botín va parlar que és “irresponsable” donar crèdits a qui no els pot pagar. Però no és això, precisament, el que ha estat fent la banca fins fa poc? I quedar-se atrapats amb l’estafa del cas Madoff (web pròpia), com li ha passat al Santander amb 2.330 milions, no és irresponsabilitat? El que sí estic d’acord amb Botín és quan va alertar que la situació, que va en augment, genera «crispació social». Totalment d’acord. I de moment, només és l’inici.

Música / Me muero, me muero # Moncho

PD: The T-Mobile Dance a la Liverpool Street Station. Original.

{ 2 comments… read them below or add one }

OLIVA Febrer 6, 2009 a les 13:48 pm

UN BANC ES UN NEGOCI, NO UNA ONG, SI A MES A MES NO RECULL NI CINC CENTIMS DEL GOBERN, NI DE LES SEVES SUBVENCIONS, QUE VOLEU?

Eduard Batlle Rispau Febrer 7, 2009 a les 16:42 pm

Tal com està el panorama i després d’invertir en el cas Madoff, Botín no és la persona més indicada per dir que és evident que el Santander no vol concedir crèdits irresponsables. I què han estat fent fins ara? I en quins mercats mundials que no informen inverteixen els grans beneficis?

Leave a Comment

Previous post:

Next post: