Un Fòrum Gastronòmic amb molta identitat

El Fòrum Gastronòmic compleix deu edicions i arriba a una xifra que demostra la seva consolidació com a projecte nascut a Vic i ara arrelat a Girona. Aquest any però, ha tingut moltes més dificultats a causa de la crisi financera i no li ha estat fàcil presentar una oferta que superi les anteriors i en la qual s’intenta combinar l’alta gastronomia amb la cuina per a tot tipus de públic. L’esforç dels organitzadors és molt meritori i quedarà de portes endins, tot i que nedar a contracorrent no és gens fàcil. De moment, dissabte, ja va ser un èxit de públic i una allau de visites diàries al web, amb més de 250.000 entrades. L’afluència de visitants només s’aconsegueix si es presenta una bona oferta més enllà dels cuiners mediàtics. En canvi però, els noms de moda permeten que s’obtingui un ressó a nivell internacional. Per això, la fórmula funciona.

Jaume von Arend valorava, entre altres temes, els pros i els contres d’organitzar el Fòrum a Girona. Crec que és un segell de qualitat que distingeix la ciutat i que no el pot perdre, ja que per la seva dimensió es podria celebrar tranquil·lament a Barcelona. Potser perdria l’encaix si ho comparem en una ciutat on és fàcil moure’s però, per contra, faria el salt de qualitat, com voldrien alguns restauradors, i competiria amb les grans fires de la capital catalana. Prestigi, cuiners i afluència de visitants ho té garantit perquè Catalunya és un referent mundial. És un interrogant aquest dilema, pel fet de tenir Barcelona tan a prop, però em va agradar que Von Arend valorés Girona, tot i que ja és un més que reivindica un palau firal de més dimensions i que permeti que projectes com els del Fòrum Gastronòmic encara puguin brillar molt més.

Música / Demasiado Corazón # Willy de Ville

Obre el xat
💬 Necessiteu ajuda?
Hola 👋
Us podem ajudar?