Aixecar la senyera 2.0

D’entrada he de reconèixer el meu partidisme a favor de la revolució 2.0 del canvi que propugna el Parlament de Catalunya a través de la figura del president Ernest Benach. Però no deixa de ser cert que ahir al PCiT de la UdG (m’agrada el record de l’edfici a la figura de Jaume Casademont) va fer una conferència interessant i pedagògica. Inesperada per als qui no coneixen les seves intencions d’aixecar la senyera 2.0 a través de la cambra catalana. Però al mateix temps vaig lamentar, tot i l’afluència a la sala, la poca resposta universitària. És la primera vegada que un president del Parlament fa una conferència al Parc de la UdG i és la primera vegada que el complex pot tenir l’oportunitat de tenir una repercussió mediàtica més enllà de les vingudes monàrquiques. I si les visites de la reialesa desperten polèmica, tampoc és just que la conferència d’Ernest Benach no tingués el suport i la trascendència que mereixia. Una demostració més que la universitat també està molt més polititzada del que hauria d’estar i que, tot i els entrebancs que es troba pel camí, el president del Parlament està decidit a gestionar el canvi 2.0 de la nostra política.

Hi ha dubtes, interrogants i incògnites (ingredients lògics) respecte aquesta nova Revolució Digital, però les societats també van avançar amb les mateixes esperances i desil·lusions quan van afrontar altres grans canvis que ara mirem ja com si fossin salts històrics en el temps. I si Catalunya ha arribat on és, sempre ha estat per liderar els nous processos socials. Com aquest, com en el que comença a creure la nova societat del coneixement i com en el que creiem encara només alguns. Però la gran oportunitat que tenim com a col·lectiu no pot quedar deslluïda pels encara interessos de molts als temors als canvis sinó que la mateixa interacció durant la conferència amb els diputats José Antonio Donaire i Carles Puigdemont demostra que la política ja ha canviat. I que necessita que algú lideri amb convicció aquest canvi. De fet, com ha passat sempre al llarg de la història que hem forjat.

Música / Redemption Song # Rihanna

Obre el xat
💬 Necessiteu ajuda?
Hola 👋
Us podem ajudar?