Blocs, literatura i fractura digital

by Eduard Batlle Rispau on 1 maig 2009

Em va agradar participar dimecres a la Biblioteca Just Manuel Casero del Pont en l’acte inaugural de Blocs i literatura que ha programat aquest any el Menú de l’Escriptor, que és un cicle de xerrades a les biblioteques públiques de Girona, Salt i Sarrià. Va ser interessant compartir experiències amb Carles Miró i aprendre de la visió dels assistents. Tenia el pressentiment que hi seria Roger Casero i no va fallar, acompanyat de la seva mare. Els hi vaig agrair. Vam conversar sobre els blocs i les xarxes socials, i tot i que ell és molt actiu, va escoltar més que no va parlar. És un món nou, encara per definir i, de moment, s’hi barregen molts punts de vista alhora de definir què està passant. La meva particular visió sempre ha estat la d’aportar-hi una visió positiva, constructiva, i pensar que els ciutadans, sobretot pensant en Catalunya, en podem sortir reforçats si confiem en les possibilitats que ens ofereix aquesta xarxa.

Parlar d’aquesta nova revolució digital és engrescador i m’agrada que aviat pugui tornar-ho a fer a la UdG, amb estudiants de Publicitat i Relacions Públiques, ja que ells tenen moltes coses a dir i emprendre a curt termini. Són el futur. Però per molt que parlem del món virtual, res encara és comparable a la il·lusió de compartir l’associació STIC.CAT amb persones que volem ajudar a combatre la fractura digital més enllà dels Premis Blocs i accions puntuals. Ahir al vespre, vam entregar dos ordinadors cedits pel Patronat de Turisme Costa Brava a l’associació de veïns de Can Gibert del Pla. I aviat ho tornarem a fer a Salt, amb  l’associació Eina, per a un projecte amb joves immigrants. Tornarà a tenir un significat especial.

Música / Eu que nao sei quase nada do mar # Ana Carolina

Be Sociable, Share!

{ 2 comments… read them below or add one }

Titi Juher maig 6, 2009 a les 22:40 pm

Jo també vaig ser-hi, a la xerrada de la biblioteca del Pont! Em va agradar, la teva visió optimista d’aquest mundillu. La comparteixo. I penso treure’n tot la saba, tot i que moltes vegades reconec que em sento superada i m’agafa una mena de vertigen que no sé com vèncer. La xarxa s’està convertint en una cosa massa sobrehumana, massa poderosa, massa “marabunta”. Suposo que es tracta d’aprendre’n. I ja està. Moltes gràcies per la xerrada i pel bloc. Endavant!

Eduard Batlle Rispau maig 7, 2009 a les 6:36 am

Moltes gràcies: per ser-hi i pel comentari. Seguim!

Leave a Comment

Previous post:

Next post: