L’estructura de les futures ciutats digitals

Em va agradar tenir l’oportunitat de representar dimarts la nostra associació, STIC.CAT, en la reunió de noves tecnologies de l’Ajuntament de Girona. Els responsables de l’ajuntament ens van exposar els plans de futur per com connectar de la millor manera possible els barris de la ciutat a través de la xarxa. És el repte immediat a les quals es troben immerses les petites, mitjanes i grans ciutats per estructurar-se organitzativament, ara que el funcionament és cada vegada més digital. Tant el procés intern com a organització, com la interacció amb els ciutadans. El repte hauria de ser el de garantir un bon projecte perquè la ciutat quedi ben connectada digitalment i els usuaris es comencin a familiaritzar amb l’oferta a través de la xarxa. Gestions, tràmits, però també ofertes de teatre, esports, conferències, plens… El ventall potser immens. I el repte a Girona passa per la fibra òptica, que gràcies al Pla Zapatero (un milió d’euros) tindrà 10 quilòmetres més de noves canalitzacions.

Si el repte són les ciutats digitals i “el futur de les telecomunicacions a Girona, passa per les xarxes de fibra òptica”, que els operadors entenguin la necessitat d’implicació i assumeixin la part de riscos que els pertoca. El model compartit és bàsic per fer arribar la fibra òptica a les llars.

Música / Say Hey # Michael Franti & Spearhead

PD: L’Anella Cultural va agafant forma. I més que n’agafarà.

Obre el xat
💬 Necessiteu ajuda?
Hola 👋
Us podem ajudar?