Una llei per a l’educació del nostre país

El Parlament de Catalunya va aprovar la Llei d’Educació de Catalunya i és un gran avenç històric perquè per primera vegada tindrà una llei pròpia que reguli l’educació al nostre país. La unitat política, a excepció d’ICV, li aporta un suport necessari perquè la llei va més enllà de posicions partidistes o conjunturals perquè té a veure amb com un país ha d’assegurar que el seu sistema educatiu posa pel davant els alumnes, els professors, l’escola en el seu conjunt i les noves formes d’entendre l’organització escolar i el currículum escolar que facilitin una escola per a alumnes del segle XXI. Però continua sent preocupant que la inversió del PIB no sigui comparable a la d’altres països europeus de referència, quan en la majoria d’estudis sempre ens hi comparem i sortim malparats.

El repte, per tant, és trascendental en aquesta nova societat del coneixement. I no és fàcil saber adequar les lleis a aquesta transformació que genera la Revolució Digital en els pilars de la nostra societat. El mateix podríem dir en pilars tan vitals com la Sanitat i la Justícia, però l’Educació sempre ha estat el més . Ara, per tant, toca promoure els canvis i saber extreure el millor d’aquestes noves lleis: cal adequar els continguts a l’era del coneixement digital i del món de les xarxes d’Internet; dotar els centres de tots els mitjans necessaris per a fer la feina; canviar d’arrel la formació inicial del professorat i desenvolupar les noves formes d’organització escolar i administrativa que la LEC permet.

Música / More Than This # Charlie Hunter Quartet & Norah Jones

PD: Se’n va un gran de la literatura catalana. L’adéu de Baltasar Porcel deixa orfe la literatura catalana per molt temps. Ha marxat en un cavall cap a la fosca…

Obre el xat
💬 Necessiteu ajuda?
Hola 👋
Us podem ajudar?