Una llei per a l’educació del nostre país

by Eduard Batlle Rispau on 2 Juliol 2009

El Parlament de Catalunya va aprovar la Llei d’Educació de Catalunya i és un gran avenç històric perquè per primera vegada tindrà una llei pròpia que reguli l’educació al nostre país. La unitat política, a excepció d’ICV, li aporta un suport necessari perquè la llei va més enllà de posicions partidistes o conjunturals perquè té a veure amb com un país ha d’assegurar que el seu sistema educatiu posa pel davant els alumnes, els professors, l’escola en el seu conjunt i les noves formes d’entendre l’organització escolar i el currículum escolar que facilitin una escola per a alumnes del segle XXI. Però continua sent preocupant que la inversió del PIB no sigui comparable a la d’altres països europeus de referència, quan en la majoria d’estudis sempre ens hi comparem i sortim malparats.

El repte, per tant, és trascendental en aquesta nova societat del coneixement. I no és fàcil saber adequar les lleis a aquesta transformació que genera la Revolució Digital en els pilars de la nostra societat. El mateix podríem dir en pilars tan vitals com la Sanitat i la Justícia, però l’Educació sempre ha estat el més . Ara, per tant, toca promoure els canvis i saber extreure el millor d’aquestes noves lleis: cal adequar els continguts a l’era del coneixement digital i del món de les xarxes d’Internet; dotar els centres de tots els mitjans necessaris per a fer la feina; canviar d’arrel la formació inicial del professorat i desenvolupar les noves formes d’organització escolar i administrativa que la LEC permet.

Música / More Than This # Charlie Hunter Quartet & Norah Jones

PD: Se’n va un gran de la literatura catalana. L’adéu de Baltasar Porcel deixa orfe la literatura catalana per molt temps. Ha marxat en un cavall cap a la fosca…

{ 2 comments… read them below or add one }

Miquel Juliol 2, 2009 a les 15:54 pm

Només per comentar que em sobta la teva afirmació quan dius que “La unitat política, a excepció d’ICV, li aporta un suport necessari perquè la llei va més enllà de posicions partidistes o conjunturals…”.
Deixant al marge la representació de cada un, tinc entès que al Parlament hi ha sis grups amb representació parlamentària. Tres han donat suport a la llei (CiU, PSc i ERC) i tres no ho han fet (PP, ICV i Sitadans). Per tant, això no m’encaixa gaire amb “La unitat política, a excepció d’ICV”.
Però potser és que els diaris ens ho han explicat malament. O tal vegada hem confós allò que ens agradaria amb la realitat. Sigui el què sigui, crec que s’han de respectar sempre les minories.

Eduard Batlle Rispau Juliol 3, 2009 a les 12:30 pm

Gràcies per la teva visió Miquel.

Parlo d’unitat política pel suport de l’oposició, que per a mi compta la de CiU. I respecte ICV en aquesta llei no m’ha agradat el seu posicionament. Defensen l’escola pública ja m’agradaria veure on, precisament, porten els seus fills i si arribat el cas quina escola triaria. Criticar l’escola concertada no és la solució, ja que precisament ha evitat que la diferència entre la privada i la pública encara no fos més gran.
I tant polititzar l’educació amb massa pocs anys, està bé que per fi una llei tingui el suport del PSC, ERC i CiU.
Seguim!
Eduard

Leave a Comment

Previous post:

Next post: