El “cas Gürtel” s’emporta Luis Bárcenas

El “cas Gürtel” és flagrant i al final s’ha cobrat una de les víctimes més esperades i el PP ha pactat la sortida de Luis Bárcenas. Tot i que és obvi que la “cosa” no s’acaba aquí, de moment és un primer pas important.  D’entrada, si Bárcenas és innocent o culpable ho ha de dir la justicia, tot i que cal valorar que, especialment, als càrrecs públics se’ls ha de pressuposar una honestedat i ètica de cara al servei públic. L’essència política, clar. Però en el moment que queden oberts molts dubtes és quan caldria prendre mesures i que s’aclareixin els temes. És lògic que tots els partits facin front comú defensant la innocència dels seus dirigents fins que no es demostri el contrari, però han de ser conscients que la maquinària moltes vegades ha de realitzar segons quines tasques obscures perquè l’aparell funcioni. Però aquestes maniobres no sempre es poden defensar legalment. I si a aquest senyor l’acaben comdemnant, el PP haurà de donar explicacions als milions de ciutadans que representen. A  banda, és clar, que després el PSOE s’ho cobri i altres partits en treguin el seu rèdit.

En el fons, el “cas Gürtel” té punts negres a totes bandes i té molts fronts oberts i massa implicats que Bárcenas s’ha dedicat a cobrir les esquenes fent la feina bruta. Ni més ni menys. O sigui, que ara també cal demanar rapidesa a la justícia per quan més aviat es resolgui el cas millor per a tots.

Música / I’m Yours  # Jason Mraz

Obre el xat
💬 Necessiteu ajuda?
Hola 👋
Us podem ajudar?