La crisi no pot amb les TIC a escala global

La Unió Internacional de Telecomunicacions (UIT) acaba de publicar un nou informe sobre la situació de les TIC en l’actual crisi financera global, on es revela la resistència del sector a la davallada financera. Però les TIC no només han resistit a la crisi sinó que a més, segons l’estudi, encara han d’ocupar un paper clau en el creixement i la recuperació econòmica. Perquè això sigui possible, els governs haurien d’invertir en infraestructures bàsiques que, donada la situació, el sector privat no pot garantir.

La UIT valora que les inversions en TIC i en xarxes de banda ampla resultaran essencials per a qualsevol pla d’estímul destinat a afavorir la recuperació econòmica. Aquestes inversions, “amb freqüència auguren més beneficis marginals en el costat de l’oferta i majors increments de productivitat que altres tipus d’infraestructures”, assegura Touré.

L’informe de la UIT destaca aquells segments del mercat de les TIC que han superat millor les turbulències de la recessió. Els segments que actualment disposen d’un enorme potencial per estimular el creixement en les regions tant desenvolupades com en desenvolupament, així com en tots els nivells de la societat són: les tecnologies de comunicacions sense fils, internet fixa de banda ampla, les xarxes de la pròxima generació i les tecnologies de satèl·lit

L’expansió d’aquests i altres segments de les TIC ha estat possible en gran mesura gràcies a les inversions que, en les últimes dècades, ha realitzat principalment el sector privat. Per això, l’informe de la UIT replanteja el debat sobre el paper que han de tenir els governs, especialment pel que fa les inversions en infraestructures bàsiques. Per tant, el seu rol és inexcusable i vital.

Música /  Fitz and the Dizzyspells  # Adrew Bird

Obre el xat
💬 Necessiteu ajuda?
Hola 👋
Us podem ajudar?