Tot esperant la dignitat del Constitucional

by Eduard Batlle Rispau on 27 novembre 2009

Després de la iniciativa històrica d’ahir amb l’editorial conjunt de dotze diaris editats a Catalunya, tal com era d’esperar, han arribat les dures crítiques des de la Brunete mediática. I del PP, és clar, i especialment del diari El Mundo. Ha fet molt mal a la dreta espanyola aquesta unitat periodística a favor del Nou Estatut i més encara si hi donen suport la societat civil i entitats i clubs esportius com, fins i tot, el Barça. I tot perquè s’esperava, com s’havia especulat des de La Moncloa, que la sentència de l’Estatut es podria anunciar aquesta setmana. Però és obvi que el soroll mediàtic no interessa al tribunal. El resultat global d’aquest unitat editorial ha estat un clam i un elogi: unió en temps de crisi i text conjunt per fer més unànime la proclama. Alhora però, amb la reivindicació s’ha deixat en evidència la unitat política que, una vegada més per culpa dels interessos partidistes, continuem sempre més dividits que units. El mateix president del Parlament, Ernest Benach, ho reclamava ahir.

Tot esperant com queda la retallada del Nou Estatut pels deu membres del Constitucional, que per força han de defensar aquesta Constitució tan desfasada i ambigua, periodistes, societat i polítics hem expressat la dignitat de Catalunya. I la reacció exposa que tres anys després també està quedant en evidència la dignitat del Constitucional. Si van perdent la dignitat es van convertint en més indignes.

Música / Always # Switchfoot

Be Sociable, Share!

{ 2 comments… read them below or add one }

Mercedes Lázaro novembre 27, 2009 a les 20:20 pm

espero escriure bé el catalá , fent ús de la llibertá de expresió; com saps jo he collaborat amb STIC.CAT, i espero ser util a qui ho necessita, que en aquests temps en els quals s’ha demostrat que tant capitalisme com comunisme son un desastre hi ha molta gent que ho necessita.
De la mateixa manera, espero que tant Catalunya, com el Constitucional tinguin SENTIT COMÚ I DIGNITAT, al menys per la societat que treballa per construir un futur.

Eduard Batlle Rispau desembre 2, 2009 a les 8:00 am

Esperem Mercedes, esperem. Gràcies per la visita i el comentari des del País Basc. Agur!

Leave a Comment

Previous post:

Next post: