Educació innova amb bloc, Twitter i YouTube

by Eduard Batlle Rispau on 13 Gener 2010

educacio_twitter

El Departament d’Educació és el primer de la Generalitat en fer el salt a Twitter, el nou canal de comunicació que s’ha convertit en un dels referents mundials del microblocs, alhora que ha obert un bloc i un canal a YouTube. És una experiència molt interessant i que va en línia del concepte del 2.o del que ha de ser l’administració pública a la xarxa. No m’interessa tant el feedback diari que es pugui produir amb els usuaris del bloc i Twitter sinó quin és el missatge que vol donar i quina relació s’estableix amb l’essència que hauria de tenir el departament a internet: l’educació. És un primer pas que cal lloar i animar, i el pioner d’un procés que tard o d’hora s’ha d’anar estenent, tot i els temors i les pors que sempre genera el concepte de la transversalitat en les administracions  que encara són piramidals.

De l’essència de controlar la informació per exposar el poder a obrir el missatge per compartir-lo amb els centenars-milers d’usuaris, que ara ja, sens dubte, són els qui acaben prestigiant una marca. És una manera de trencar lligams i rols, obrir-se als nous temps i fer un pas amb valentia en l’open government. Així és que seria un error caure en els autobombos polítics habituals i no deixar escapar l’oportunitat de promoure el coneixement, fomentar la interacció, apostar per la transparència, aprofitar l’esclat de les noves tecnologies i, especialment, buscar l’excel·lència de l’educació. Mentre tot això passa, el fenomen de les TIC no pararà de créixer a Catalunya i arreu del món, especialment en els països que sempre hem tingut com a referents. I personalment, m’agrada que sigui Educació el pioner per tot el que això significa.

Música / Excuse To Try # Milow

{ 4 comments… read them below or add one }

Carme Sánchez Martín Gener 13, 2010 a les 8:27 am

Molt interessant, Eduard!!! Mica en mica el 2.0 entrant als Departaments de la Generalitat

Pepa Gener 13, 2010 a les 11:50 am

Abans d’innovar en TIC podrien renovar instalacions, que jo tinc asma i treballo a un institut que més aviat és un congelador, però els del servei de prevenció han de “seguir el protocol” i mentrestant, jo no tinc alternativa.

Núria Antolí Gener 13, 2010 a les 12:12 pm

Totalment d’acord amb tu, Eduard! A mi també m’agrada que sigui el Departament d’EDUCACIÓ sigui el pioner en aquesta forma de comunicació: innovació.

Pepa, tens rao en que hi ha coses que encara no funcionen (de fet, hi ha taaantes!), però no per això les institucions han d’aturar-se i no entrar a noves vies de comunicació.
Potser en un futur, el “protocol” serà substituit per les veus dels usuaris, a twitter, per exemple. 😉

Una abraçada Eduard

Eduard Batlle Rispau Gener 13, 2010 a les 21:50 pm

Hola Carme i Núria,

Gràcies pels vostres comentaris al bloc i pel seguiment. I a tu Pepa, és lògic que cal tenir en compte també el teu punt de vista. L’escoles no poden tenir mancances d’aquests tipus.

Seguim i gràcies!
Eduard

Leave a Comment

Previous post:

Next post: