Un model pioner sobre l’administració pública

delegacio

Em va agradar organitzar dissabte al matí la visita interactiva a la futura seu de la Generalitat a Girona a través de la iniciativa que va tenir Jordi Martinoy, just el dia que vam enregistrar amb Germà Capdevila un espisodi més del No En Sabem Res. Martinoy va pensar en STIC.CAT per planificar una trobada interactiva al nou edifici, que està previst que al juny ja funcioni gairebé amb normalitat. Vaig quedar sorprès de la reacció dels assistents, la majoria persones actives a la xarxa o vinculades a les TIC, en veure la transformació de l’antic hospital a nova seu governamental. I durant les visites als diferents departaments, la pregunta inevitable va sorgir entre un petit grup d’assistents: “I un edifici pot canviar l’administració?” La resposta va ser: “No. Un govern pot canviar l’administració.” Lògic. Però la transformació de l’administració, amb una visió molt més oberta i eficient a través de les noves tecnologies, ha de ser inevitable i es va respirar en l’ambient durant la visita. Els conceptes ja hi són, e-Administració i Open Government, i ara cal desenvolupar-los.

Dades que ens van facilitar i que defineixen aquest projecte pioner a Catalunya: illa d’equipaments de 9.870 m2, hi haurà totes les seus menys Justícia, Cultura i l’ACA (seran a la Casa Solterra), superfície construïda de 30.754 m2 en quatre edificis, 850 treballadors provinents de 19 àmbits de gestió, sala tècnica (CPD) de 60 m2 equipada amb servidors d’última tecnologia i molt baix consum, connexió de 200 Mbps cap a la xarxa corporativa de la Generalitat i Internet, 19 sales tècniques distribuïdes per tot l’edifici, 5 km de fibra òptica interna, 250 km de cablejat de dades, més de 4.500 preses de xarxa, 1 GB d’espai màxim per dades individuals d’usuari, 500 GB d’espai màxim per dades compartides per Servei Territorial, 550 pc’s, 30 sales de reunions, intranet corporativa, cartelleria digital, l’objectiu d’optimitzar al màxim el paper, despatxos transparents… 

Durant la visita, l’edifici guanya molt més amb un matí assolellat. Combina la història amb la modernitat, enclavat al centre de la ciutat, a tocar la Plaça Catalunya. Personalment, agraeixo la predisposició de Martinoy, així com les explicacions de Jaume Torrent, director del programa de transformació de l’efici, i Diego Vieyra, gestor tecnològic del programa informàtic. I em va fer molta il·lusió veure entre la trentena d’assistents a Miquel Pellicer (una vegada més) i l’autor d’aquesta fotografia: Miquel Ruiz.

Al final, a la cata de vins al Restaurant Mimolet, no em vaig poder quedar. Però és aquests moments de crisi que s’agraeix la implicació constant amb STIC.CAT de persones com en David Illa (una vegada més). Per tant, gràcies a tots per venir i per voler compartir la visita.

Música / Down in Mississippi # Mavis Staples

Obre el xat
💬 Necessiteu ajuda?
Hola 👋
Us podem ajudar?