L’esperit del web semàntic

Ara que ens trobem en aquesta setmana centrada en la polèmica de la setmana blanca a l’educació i l’estalvi que vol imposar el govern espanyol a les carreteres, és el moment oportú per reivindicar l’esperit del web semàntic o 3.0. Les administracions públiques seran trascendentals en aquesta nova realitat que ens espera i comencen a apostar-hi amb bons fonaments. Com no podia ser d’una altra manera, els Estats Units i el Regne Unit ja tenen projectes interessants que marquen la pauta i cal seguir: Data.gov i Data.gov.uk, respectivament.

Són temps en els quals els governants i governs estaran obligats a compartir coneixement amb els seus ciutadans i planificar molt millor i amb més convicció 3.0 tot allò que afecti a la població. Dades, participació i transparència. Les mesures tan polèmiques de la setmana blanca i l’estalvi energètic a les carreretes, ja són dues oportunitats que s’han deixat escapar. No hauria de tornar a passar que, en conceptes tan globals, no es volgués apostar per crear mecanismes més participatius i que fomentin la veu del ciutadà. Tot aquest canvi imparable ja comença a ser entès per algunes empreses i l’administració no pot fallar en el moment de començar a caminar.

Música / Drive # R.E.M.

Obre el xat
💬 Necessiteu ajuda?
Hola 👋
Us podem ajudar?