Idees d’e-futur IV amb Genís Roca

El nou internet dels serveis i les coses. Aquesta és la idea que he extret de la conferència de Genís Roca al IV esmorzar Idees d’e-futur que organitzem a Catalunya Valley al Parc de la UdG. Genís Roca, un referent a Catalunya en temes TIC i posicionament de marques a la xarxa, considera que internet afronta un tercer cicle després de l’era tècnica i social, i aconsella que ara són temps per saber divisar el canvi. Per això, intueix que internet suposa una gran transformació per a tot allò que no sigui físic, especialment els diaris, llibres, pel·lícules, cançons… i que són temps que cal saber quina aposta es vol fer a la xarxa. “Són temps que si el teu producte pot ser digitalitzat, tu mateix! Vigila! Pot ser l’has de fer de serveis”.

Ha recalcalt que després de l’esclat de les xarxes socials, tornarà el valor de les bases de dades i els webs dissenyats. Valor a la tradició. Amb un avís clar a  la generació dels 60 i 70: “Si no ets competent en xarxa no podràs treballar en els propers vint anys.” El soci de ‘empresa RocaSalvatella ha recordat que la nova Revolució Digital no demana “temps” sinó que són temps “de supervivència” per analitzar els canvis que suposa en àmbits tan importants com l’educació en edat escolar. Especialment, en la relació pares i fills. “Demanem als nostres fills que ordenin la seva habitació, però no conec a cap pare que es preocupi de l’ordre digital del seu fill”, ha afirmat.

I amb l’afegit del nou “boom” que suposa el telèfon mòbil per tota la dimensió que genera per a l’usuari i el nou camp de geoposicionament que enceta: “Sap sense que li diguis que et trobes a 600 quilòmetres de casa i si estàs conduint amb el cotxe a 90 km/h”. S’obre un nou camp de potencionalitats amb el mòbil -les tribu dels massai ja si comuniquen- així com també amb aquesta nova societat líquida, digital i connectada.

Música / School # Roger Hogdson

PD: Per seguir idees en línia de la conferència hi ha el hastag de twitter #ideesdefutur i @catalunyavalley

Obre el xat
💬 Necessiteu ajuda?
Hola 👋
Us podem ajudar?