Joves cada vegada més connectats

Els joves estan plenament connectats i ho confirma l’informe del 2010 sobre la societat de la informació a l’Estat espanyol que ha presentat Telefónica. L’elevada xifra de l’estudi era d’esperar: el percentatge d’adolescents d’entre 10 i 15 anys que són internautes a Catalunya (93,7%) supera en nou punts la mitjana espanyola (82,9%). Els joves catalans fan un ús intensiu de la xarxa i el 58,3% dels adolescents de 10 a 15 anys afirmen disposar d’un mòbil per al seu ús i el 96,7% utilitzen habitualment l’ordinador en les seves activitats de formació i oci. 

A Catalunya, el 80% de les llars té ordinador i la majoria dels que disposen d’internet (62,7% del total) es connecta mitjançant la banda ampla. Respecte la telefonia, en el 94,5% de les llars catalanes hi ha un mòbil i en el 86,8% compten amb un fix, amb uns percentatges similars a la mitjana europea. L’informe també exposa que a banda dels més joves, la població d’entre 45 i 64 anys s’està convertint en protagonista de la digitalització de la societat de la informació a l’Estat.

Aquestes dades són molt positives i esperançadores, sobretot a Catalunya comparat amb l’Estat, però la connexió no és la solució sinó se’n fa un bon ús i al mateix temps, si la societat, en el seu conjunt i de manera integral, està preparada per ser un referent i promoure projectes empresarials TIC per tenir un teixit més emprenedor, empresarial i adaptat als nous temps. Ara ja tenim l’escenari i les “eines”: cal posar-hi més mentalitat, eficiència i productivitat.

Música | Fire is low # Freshlyground

Obre el xat
💬 Necessiteu ajuda?
Hola 👋
Us podem ajudar?