Que s’anul·li el judici contra Companys

El govern espanyol va anunciar divendres la proposta de reparació de la figura de l’expresident de la Generalitat Lluís Companys. Però és un primer pas encara molt insuficient perquè el que realment és necessari és que la Llei de Memòria Històrica anul·li d’una vegada el judici sumaríssim contra Companys i uns altres 41 catalans més que van ser jutjats i víctimes injustament. Així es farà justícia també amb Catalunya. Això va passar el 1940, just acabar la Guerra Civil Espanyola i en l’inici de la dictadura franquista, però si hem esperat gairebé 70 anys millor que sigui perquè es tanqui una causa justa històrica. Per això, m’agradaria que l’administració catalana fes tot el possible per aconseguir que aquell judici sumaríssim sigui finalment anul·lat. L’assassinat d’un govern legítim no pot tenir un final que no sigui el de recuperar l’honor a través de la memòria perquè és tot el que podem aconseguir. Com diu Lluís Llach, que “els persegueixi la nostra memòria per sempre”.

Música / Campanades a mort # Lluís Llach

Obre el xat
💬 Necessiteu ajuda?
Hola 👋
Us podem ajudar?