Marga Nadal i Mateu Casañas, premis Girona Talent 2025
La directora de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona (IDIBGI), Marga Nadal, i Mateu Casañas, una de les tres ànimes dels restaurants Compartir i Disfrutar, a Cadaqués i Barcelona respectivament, han estat premiats aquest 2025 amb el guardó Girona Talent. Recerca i gastronomia.
Van ser dos discursos emotius i que reflecteixen l’essència dels premis. Nadal va posar en valor la trajectòria i l’equip de l’institut, tan necessari per a la nostra salut, i rellevant per al territori i per a la captació de talent. A més, l’IDIBGI és un institut de referència a l’Estat pel seu valor d’investigació i transferència i que està en el lloc adequat per la importància que tindrà en un futur el projecte Girona Ciutat de la Salut.
I què dir del cuiner de Roses. Casañas va fer un discurs brillant, il·lusionant i que significa la nostra gastronomia, la pagesia i la cuina, tant la gironina com la catalana, que són una referència el món. Per a tota aquesta lleva dels anys 70, la trajectòria ha tingut un preu i una inversió, però al mateix temps ens ha servit per tenir uns grans exemples de superació i èxit en la majoria dels casos. Un mirall de com podem arribar a ser referents pels lideratges de Ferran Adrià -el geni- i Joan Roca.
Hem de donar les gràcies a aquesta generació de cuiners que han demostrat ser únics. Mateu, fins i tot, va emocionar en recordar el primer premiat del Girona Talent, que va ser Juli Soler, soci d’Adrià a elBulli, l’any 2014.
Així és que amb la moció de Casañas es va tancar l’acte dels premis del Girona Talent 2025 i l’esperança de tenir un territori a la demarcació emergent, vitalista i que té ganes de promoure el talent. En global, una setmana per divulgar idees, models d’èxits i projectes que ens enriqueixen com a persona, societat i territori.
Música | #