Les imatges d’una realitat defensable

by Eduard Batlle Rispau on 3 desembre 2008

Aquest reportatge de l’Entre línies sobre Ernest Benach es converteix en l’evidència contra el periodisme partidista i interessat. La nostra realitat parlamentària demostra que els temps han canviat i que si les escoles no han de tenir parets en la nova societat del coneixement, la cambra catalana, tampoc. Però ara ja és tard perquè el president Ernest Benach va fer marxa enrere per evitar més polèmiques.  Debilitats institucionals. Pocs van donar-li suport. Fins i tot, massa pocs del seu partit i del govern. Debilitats partidistes i globals.

Però amb el temps hi sortirà guanyant el qui més s’ho mereix: perquè creu en la institució i en el país. I en les TIC. I tot i el que es digui per interès polític i les intoxicacions, el nostre president li dóna vint voltes a José Bono. Ai president del Congrés si aixequéssim la catifa… I ja no parlem de l’heroïna Esperanza Aguirre., que va fugir de Bombay sense escrúpols. Però clar, a les espanyes el patrotisme ven i s’enalteix, tot el contrari de Catalunya. Amb l’esperança que tots plegats n’aprenguem…

Música / Estacio # Mart’nália e Luiz Melodia

Be Sociable, Share!

{ 4 comments… read them below or add one }

Dessmond desembre 3, 2008 a les 8:12 am

En Benach hagués hagut d’engegar educadament als que van intentar treure rendiment a una misèria com la del seu cotxe. Però combregant amb la filosofia “Som com tu”, que és demagògica a més no poder, pots acabar sent-ne víctima. I és el que ha passat. Aigualir la política, rebaixar-la a aquests extrems, clar que passa factura!.
Consti que en aquest afer penso que en Benach pot gastar-se el que li sembli adequat en el seu cotxe. Només faltaria que hagués de perdre temps donant aquesta mena d’explicacions. Catalunya és més que un vil parvulari!.

SamRam desembre 3, 2008 a les 9:44 am

Ja ho vaig dir en el seu moment: la despesa dels ‘extres’ que en Benach va posar al seu cotxe és una ridícula part de la partida presupostària del Parlament. 9.000€ ja s’ho gasta qualsevol ajuntament en acomodar una mica els seus regidors, ja no dic les partides pressupostaria de l’estat Espanyol. Segur que la nostra ‘Heroïna’ de pacotilla s’ho gasta en vestidets que No utilitza en actes oficials y ho fa passar per la Comunitat de Madrid…
En fin, Penso com en Desmond: No es que els hagués hagut d’engegar, no, simplement hauría hagut de explicar que els extres són per treballar i prou. Però, evidentemet, per això fa falta un recolçament del teu propi partit (o aliats, o companys, o prensa, ..)
Però clar, en aquest país encara creiem que la prensa amarillista espanyola no la llegeix ningú, i aquesta prensa sempre és un dard enverinat cap a Catalunya.

Eduard Batlle Rispau desembre 3, 2008 a les 11:59 am

Gràcies pels vostres comentaris Dessmond i SamRam. Crec que una vegada més es demostrarà que la societat té més ganes de creure de la que sembla i ara té moltes més possibilitats d’expressar-se i no ser submisa a intoxicacions.

Trina desembre 3, 2008 a les 14:37 pm

Amics,
totalment d’acord amb el que dieu; és més, com es pot justificar que un país avança en innovació si no som capaços de comprendre que aquesta ara es produeix per la gestió del coneixement i la utilització de les tecnologies de tota mena? és pobresa d’esperit voler aparentar contenció en la despesa pública criticant una de 9000 euros mentre no es relaciona amb la feina i la despesa global. Aquesta mena “d’assamblearisme polític” que patim; aquesta mena “d’adolescència política” que fa actuar així, només defineix una manca de pràctica real de la real política que és aquella que rendeix comptes davant el ciutadà i demostra que està acomplint el que va prometre…la resta de controvèrsies són estèrils “brindis al sol”…Si tenim un president del Parlament i un Parlament que tenen clar l’àmbit de la xarxa i la política participativa que les tecnologies comporten potser avançarem cap a una pràctica política més eficaç; no és casual que el primer president de raça negra dels USA ho sigui gràcies sobretot a la xarxa, doncs això… Eduard, felicitats pel post.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: