La Sida avança i no és cíclica

Mentre la crisi econòmica es va estenent al Primer Món, està demostrat que la Sida avança arreu del planeta, amb una influència progressiva al Tercer Món. Aquesta crisi global que supera els estats a causa d’un excés de liberalisme en el model econòmic i que ens obliga a un canvi de paradigma, amaga altres mancances importants del nostre sistema benestant. Per exemple, a Europa mateix: el percentatge de persones infectades amb el virus gairebé s’ha duplicat en set anys (2000-2007) en passar de 40 a 76 casos per milió de persones (OMS). I a nivell global, per cada dos persones que comencen el tractament antirretroviral, es calculen cinc noves infeccions.

Però la desgràcia socail continua en aquest món que uns quants multimilionaris poden presumir que sigui global i cada vegada més connectat. I és que vint anys després de celebrar-se per primera vegada el Dia Mundial de la Sida s’han realitzat avenços importants en els tractaments per a la malaltia i s’ha reduït la mortalitat, però la discriminació i l’estigma contra les persones infectades continua vigent. Per desgràcia, un terç dels països del món encara no té les lleis necessàries per protegir les persones que viuen amb el VIH. Per això, prop de 33 milions de persones viuen encara amb el virus de la Sida, però dos terços, que són a l’Àfrica, no tenen accés al tractament. I aquest és precisament un dels factors clau.

I mentre el drama de la Sida va arrelant a l’Àfrica i els infectats es tripliquen, anirem parlant d’aquesta malaltia una vegada a l’any per prendre consciència de les injustícies globals que encara pateix el món i que la solució és encara a les mans d’unes elits i uns poders. I és innegable que és una crítica per defensar els Drets Humans, que s’haurien de blindar tot i els canvis cíclis de l’economia global.

Música / Retour à Gorée # Youssou N’Dour

Obre el xat
💬 Necessiteu ajuda?
Hola 👋
Us podem ajudar?