Què és la humanitat?

Em va agradar tenir ahir al matí l’oportunitat de viatjar amb tren de Girona a Barcelona amb Eudald Carbonell, que anava a la Pedrera per assistir a la presentació, per primera vegada a l’Estat espanyol, d’una exposició amb els fòssils originals més representatius d’Atapuerca. Tresors d’Atapuerca. Els fòssils originals. Durant l’hora del trajecte vam conversar, com de costum, sobre l’actualitat. Però el viatge d’ahir es va produir en un moment de molts canvis en la societat que ell, com a arqueòleg i investigador, hi té molt a dir. Mentre anava reflexionant i analitzant els canvis que ens han provocat aquest estadi d’incertesa individual, crisi col·lectiva i desprestigi de la política va acabar per concloure que en aquest canvi de paradigma cal “transformar els valors per consciència”. Un canvi global i necessari. És una bona reflexió sobre les noves pautes de pensament. Lògicament, és pessimista sobre el futur més immediat “perquè patim tres crisis juntes que han creat aquesta crisi sistèmica” i perquè considera que els humans ens hem oblidat massa ràpid dels cicles de vida, els alts i baixos. I ell està disposat a fer-ne pedagogia. Com sempre, i és necessari.

Ja té en ment el seu nou llibre, que li ha encarregat Jorge Wagensberg, i que ell ha pensat titular “Què és la humanitat?”. La idea és repassar la nostra evolució per acabar reflexionant sobre quines han de ser les noves pautes de futur per afrontar i consolidar aquest nou paradigma social i com s’han d’aplicar. És el moment, doncs, d’aprendre dels errors d’aquest passat que ens ha provocat aquesta situació i generar un canvi millor perquè els humans “hem deixat de planificar pensant més en les noves generacions”. Ells són el nou futur Eudald, totalment d’acord. Sort!

Música / Run # Leona Lewis

Obre el xat
💬 Necessiteu ajuda?
Hola 👋
Us podem ajudar?