L'”e-book” serà la sensació d’aquest Nadal

El llibre electrònic serà, tal com es preveu, el regal d’aquest Nadal. Kindle, amb l’acord amb Amazon, i Sony són els més preodominants del mercat, a l’espera de l’arribada de l’iRex. Les vendes, de moment, es concentren en les novetats editorials, com si d’un llibre físic es traactés, però aquest concepte canviarà en molt poc temps. La demostració de la consolidació es pot observar als Estats Units, sempre el país de referència en l’àmbit TIC, on s’han venut més de tres millons de llibres per a llegir en format digital en els darrers dotze mesos. Amazon, que lidera el mercat mundial, acaba de signar l’exportació a cent països per comercialitzar el seu producte. Actualment, els EUA concentren el 80% de les vendes globals, però segons la consultora nord-americana NextGen Research la previsió és que d’aquí a quatre anys el seu pes baixi al 55% i augmenti a Europa i l’Àsia.

I pel que fa els e-books, la novetat més importat que s’espera sortirà de la tecnologia Android de Google i d’una evolució de l’iPhone, que sumaran forces per oferir el catàleg de continguts més immens del món, i la facilitat de descarregar-ho a través del mòbil, però amb un format d’un aparell més ampliat. Serà un únic aparell (ultralleuger i pràctic), en el qual descarregarem els continguts que volguem i serà una combinació de mòbil, miniordenador portàtil i llibre electrònic. I a més, podrà oferir descàrregues dels fons històrics que Google ha anat digitalitzant en les biblioteques de Harvard, Oxford, París, Madrid i Berlín.

El llibre de paper continuarà tenint el seu encant especial, amb el tacte de les planes, i el ritual durant la lectura. Però el canvi de concepte és imparable i s’han saccejat les editorials i transformat les fórmules comercials.  Als EUA mateix n’és la prova, on a més, ha estat espectacular la cursa de les grans companyies i d’Amazon perquè el nou Kindle arribi a temps i sigui el regal més venut d’aquestes festes a les llars catalanes: és la demostració de la nova tendència del mercat editorial. Al conjunt de l’Estat, els centres comercials ja n’han adquirit més de 100.000 unitats i es preveu una distribució total d’uns 200.000 aparells.

Les marques de referència i més populars són, de moment: Amazon Kindle, Ereader de Sony, Plastic Logic, IREX, Cybook de Bookeen, Papyre de Grammatta i Readius.

Música / Be Like That # 3 Doors Down

Obre el xat
💬 Necessiteu ajuda?
Hola 👋
Us podem ajudar?