Disset anys esperant una sentència judicial

by Eduard Batlle Rispau on 26 Febrer 2010

setència_judici_explosió Vidreres

Suposo que per la importància del cas, el procés judicial per l’explosió de la pirotècnia Brau, de Vidreres, necessitava el seu temps  però disset anys són molts. Diria que exageradament molts. I ja no només perquè el procés tingués el seu protocol judicial, sinó per als qui han patit durant tants anys. Principalment, les famílies de les víctimes i  els nou acusats que ara han quedat absolts, i en segon terme, els advocats que s’han fet càrrec del cas. Fins i tot, avui a uns lletrats els costava trobar un raonament per intentar que fos comprensible donar sentit als disset anys d’espera per tenir un veredicte. Després és quan cal qüestionar el concepte de la Justícia com a pilar del Dret d’una societat i la seva responsabilitat com a administració, per així no quedar en evidència. Tot i que ara algunes acusacions particulars han anunciat que presentaran un recurs contra la sentència, fins ara i per sort, s’ha fet justícia.

Música / I Am # Mary J. Blige

{ 2 comments… read them below or add one }

Àlex Febrer 27, 2010 a les 11:00 am

Jo, que en aquella època treballava al Nou Diari, vaig ser un dels primers periodistes en arribar-hi a la zona: semblava un camp bombardejat, ple de restes de maquinàries escampades per tot arreu…. igual que els trossos dels cadàvers… els quals la guàrdia civil anava intentant ocultar a la vista dels que hi érem allà… pobres víctimes !!

I sí, tens tota la raó, Eduard: 17 anys són massa per dictaminar justícia. Les pistes, les investigacions, tot plegat també envelleix i perd qualitat i importància, tant per les acusacions com per les defenses.

Potser caldria una reforma que, garantís per llei, que una causa amb víctimes mortals no pot dormir la son dels justos en els jutjats més enllà de cinc anys.

Eduard Batlle Rispau Març 1, 2010 a les 13:10 pm

Gràcies Àlex pel teu apunt brillant. Ànims amb el TOT!

Eduard

Leave a Comment

Previous post:

Next post: