El Barça com a generador d’esperança

Mentre les economies mitjanes de la UE com Grècia i Portugal estan en un moment crític, el Barça ha aconseguit crear un ambient històric a Barcelona per al partit d’aquesta nit contra l’Inter. Mentre un error informàtic de l’INE avisa que l’atur espanyol es continua enfilant de manera preocupant -s’apropa als 5 milions-, el Barça ha aconseguit estimular l’afició de manera espectacular perquè sigui abans al Camp Nou. Mentre el Tribunal Constitucional humilia el procés del Nou Estatut després de gairebé quatre anys amb una “no sentència”, els jugadors del Barça desperten una expectació sense precedents entre les persones. Mentre les Consultes sobre la independència s’esforcen perquè les onades respecte el sobiranisme de Catalunya puguin superar el 17-18% de participació, el Barça desperta passions i aquesta tarda es podrà comprovar quan els jugadors ja surtin de l’hotel La Florida, al Tibidabo.

Mentre els partits polítics intenten posar les bases de les campanyes virals a internet -ahir CiU va presentar el seu projecte a 22@-, els jugadors del Barça enregistren un vídeo per avisar que si deixaran la pell i són els grans protagonistes dels usuaris de blocs i xarxes socials. Mentre la societat està mancada de lideratges creïbles, especialment en la política, Pep Guardiola s’ha convertit en un referent pels missatges tan eloqüents que transmet cada vegada que convoca una roda de premsa per parlar de l’actualitat blaugrana. I mentre la política genera desafecció entre els ciutadans perquè continua encadenada en les mentalitats del passat, la plantilla del Barça transmet il·lusió i passió, amb valors com esforç, sacrifici i talent.

Mentre els empresaris i autònoms reivindiquen una reforma amb urgència del sistema laboral espanyol, els seguidors del Barça ja s’han mobilitzat per ser el cap de setmana de la final de la Lliga de Campions a Madrid, amb entrada o sense, per “ocupar” el Bernabeu i la ciutat. Mentre els sindicats tindran problemes per tenir el suport dels treballadors per a la manifestació del Primer de Maig en ser un dissabte, el Barça va omplir l’estadi de famílies dissabte passat a la tarda per a un partit contra el Xerez. Mentre la crisi s’accentua en el 2010 i genera un desànim general, el Barça es juga l’accés a la segona final d’una “Champions” i vol que el partit sigui “una festa i la gent disfruti”.

Mentre els indicadors de l’economia catalana, espanyola i europea passen per dificultats importants i es plantegen plans de rescat urgents, els números del club blaugrana són espectaculars: és a punt de jugar tres semifinals de lligues de campions com el futbol, el bàsquet i l’handbol. I mentre rebem tot aquest conjunt d’ímputs polítics i econòmics tan poc engrescadors per a l’esperança de futur, el Barça genera una dinàmica guanyadora que sembla que no tingui límits per a un individu, un col·lectiu, un país o un món global com a gran marca d’èxit i referència.

Música / Viva la Vida # Coldplay

Obre el xat
💬 Necessiteu ajuda?
Hola 👋
Us podem ajudar?