Google desafia Amazon

Una vegada més tens la sensació que Google assumirà el gran control d’internet al món i en tots els aspectes. O bé crea un nou model de negoci d’abast mundial o bé el compra. Tot i els errors que ha comès durant la seva curta vida, tot just té 12 anys, ha acabat acaparant sent protagonista en pràcticament tots els avenços a la xarxa. Més enllà de ser el buscador de referència a escala global, amb més de 3.000 milions de cerques diàries, vol ser el dominador en àmbits tan predominants com els blocs, els microblocs i les xarxes socials, quan es van transformant els models de consum entre l’ordinador, el mòbil i la televisió. Ara, la companyia de Mountain View acaba de presentar una llibreria digital destinada a competir amb Amazon  -fins ara el portal de referència- i el seu lecctor electrònic Kindle. Mentre vol ser el nou gegant en la venda de llibres electrònics, la polèmica no deixa d’envoltar Google respecte els drets d’imatge dels autors i un possible abús de monopoli. Per això, el departament de Justícia dels EUA ha informat que supervisarà el procés. En tot cas, les xifres de Google tornen a ser espectaculars i gairebé impensables:

  • S’han escanejat més de 15 milions de llibres impresos durant els últims sis anys
  • Té un acord amb prop de 4.000 editors, com CBS Corp’s Simon & Schuster Inc, Random House Inc i el Grup Pearson PLC’s Penguin
  • En els acords s’han assegurat que la majoria dels best sellers actuals es trobin entre els 3 milions de llibres electrònics que ja són disponibles
  • Els llibres comprats es poden llegir en qualsevol suport web, també hi ha aplicacions gratuïtes per a iPhone, iPad i Android, però no per a Kindle
  • Espera vendre mil milions de dòlars en un any i calcula doblar gairebé la xifra el 2012
  • La Cort federal dels EUA estudia si Google ha de pagar 125 milions de dòlars per una demanda dels editors i autors
  •  Google creu que, amb el temps, podrà fer còpies electròniques dels aproximadament 130 milions de llibres  que existeixen al món
  • La companyia es planeja començar a vendre els llibres fora dels Estats Units a partir de l’any vinent

Música / Always Love # Nada Surf

Obre el xat
💬 Necessiteu ajuda?
Hola 👋
Us podem ajudar?