La Pilota d’Or 2010: premi a un filosofia

Demà se sabrà qui guanya la Pilota d’Or 2010: Iniesta, Xavi o Messi. Serà un gran mèirt per al Barça i també per a una filosofia de practicar aquest esport i voler transmetre uns valors de formació. Gran mèrit que, probablement, serà llegendari, com gairebé tots els registres que està aconseguit aquest equip. Posats a triar un jugador, m’agradaria que fos Xavi, tot i que ja s’ha donat per guanyador Iniesta. Tots tres s’ho mereixen i han obtingut els resultats per aquest assolir aquest gran reconeixement. Diria que tant Messi com Iniesta ja han tingut els seus moments de glòria i que ara hauria de ser el moment de Xavi per culminar la seva gran trajectòria com a futbolista, però també com a esportista. Xavi és un jugador 10 per al Barça. És, juntament amb Puyol, les dues ànimes més fortes d’aquest Barça total que lidera i gestiona Pep Guardiola i el seu staff -massa sovint els oblidem dels tècnics que l’envolten-. Però és que Luis Enrique també fa una tasca admirable amb el Barça B. Xavi, doncs, encarna una filosofia de jugar a futbol i de com viure’l des de dins -passió i autocontrol-, en temps que sembla que els futbolistes poden ser tractats com mercenaris a canvi de molts milions.

El mateix reportatge 550 de TV3 ens ho va evidenciar. Ja sabem que “només” són futbolistes i es poden sentir uns privilegiats, però són un mirall i un referent per als més joves. Com possiblement els cantants. Per això és molt positiu que trasmetin uns valors als infants més enllà de ser grans futbolistes. Xavi, per exemple, és l’antònim de la filosofia galàctica del Real Madrid i el que encarnen jugadors com Cristiano Ronaldo o la personalitat de Mourinho. És per això que més enllà de les victòries, títols i el gran joc, hem d’agrair que la fàbrica de La Masia vulgui formar futbolistes i persones amb la supervisió de Carles Folguera, que no es cansa de repetir que primer són els estudis. Per això el premi de La Pilota d’Or potser hauria de ser repartit a parts iguals i premiar el valor de la formació de La Masia.

Música / Let Me Go # 3 Doors Down

Obre el xat
💬 Necessiteu ajuda?
Hola 👋
Us podem ajudar?