La figura de Lluís Vilà per dinamitzar Banyoles

Va ser interessant escoltar dimecres els projectes i les idees que té l’activista cultural Ricard Planas (ànima de Bonart) per dinamitzar el nou espai Lluís Vilà Showroom (recent inaugurat), que té com a objectiu potenciar el llegat de l’artista i al mateix temps promoure el Puntal d’Arts i Banyoles. Mantenir viva l’obra de l’artista contemporani més important del darrer segle de Banyoles és un estímul per al director d’aquest showroom, que reconeix el rol del mecenes Lluís Coromina: “és una sort tenir un empresari que té una sensibilitat per la cultura i que pot dinamitzar el teixit de serveis de la ciutat”. I a més del showroom al Portal, Planas també vol potenciar l’Espai Eat Art, que pot ser un punt de referència important a Catalunya si es combina el factor de l’alimentació amb l’art, la hibridació que defineix l’obra de l’artista. L’Espai Eat Art, ubicat a la casa-taller de Vilà a la Plaça Major, encara està en fase de construcció però pot ser un bon referent una vegada comenci a dinamitzar els reptes que s’ha anat proposant el seu director, sobretot, amb la filosofia de convertir-lo en centre d’exposicions, activitats i la seva promoció a la xarxa.

En global, la promoció de la figura de Lluís Vilà és un bon repte que encaixa en els nous temps amb la filosofia d’hibridar segments de la societat: dinamitzar l’art, lloar el mecenatge i potenciar la ciutat. En temps de crisi, promoure les idees i voler rendibilitzar-les amb l’esperit de fer brillar els valors del territori sempre és una actitud lloable i que cal encoratjar.

Música | Dream, a little dream # Joan Chamorro /  Andrea Motis

Obre el xat
💬 Necessiteu ajuda?
Hola 👋
Us podem ajudar?