Cetemmsa com a bon referent

Amb la visita a la Fundació Cetemmsa, que ara està ubicada al Tecnocampus de Mataró, prens consciència de la importància que té Catalunya tenir un centre de referència com aquest. Una fundació al servei de la indústria, que aporta tecnologia, innovació, creativitat, etc. i que ha fet un gran salt degut als seus avenços. I a més, amb bons resultats econòmics i amb l’esperit empresarial que s’adapta als nous temps: uns origens inicials locals i comarcals però que s’han adaptat ràpid a la nova era de competivitat global. Per això té aquesta projecció i que pot anar, fins i tot, més enllà de les apostes de les empreses catalanes i espanyoles. L’evolució de les pimes per innovar i els nous mercats els obres les portes dels empresaris que busquen i creuen en aquest model d’I+D+i. Sens dubte que per millorar els seus productes, ser més competitius i vendre més per tenir més guanys.

Amb patents d’àmbit estatal i internacional, Cetemmsa lidera la investigació en temes de l’ús de l’electrònica en materials com el tèxil i també en d’altres camps. La hibridació amb el tèxtil i l’electrònica, gràcies als nous avenços, és un camp de futur que sembla no tenir límits per les millores que es poden aconseguir: sabates amb xips connectats al mòbils, samarretes que et controlin les constants vitals, genolleres que mantindran l’escalfor, maletes que amb l’energia solar carregaran el portàtil o americanes que faran el mateix amb el mòbil, etc. I a més, rendibilitzen les seves investigacions, tal com demostren els resultats del 2010: la fundació va facturar 7,4 milions el 2010 i va obtenir un benefici del 16,77%. Anna Escoda detalla més característiques del centre en l’entrevista a El Punt: “Innovem per poder vestir l’electrònica.”

Música | Wake Up Alone # Amy Winehouse

Obre el xat
💬 Necessiteu ajuda?
Hola 👋
Us podem ajudar?