Richmond: vorejant el Tàmesis (IX)

20110807-080021.jpg

Un dissabte que no es vulgui triar l’oferta dels molts mercats de Londres, que és quan hi ha més gent, i es tinguin ganes de fer una excursió vora el Tàmesis, Richmond és una de les millors ofertes. Té una via verda d’uns cinc quilòmetres molt ben conservada, entre l’encant del riu i dos parcs de grans dimensions: Old Deer Park i Kew Gardens. Als pubs del centre, molts seguidors amb la samarreta d’Anglaterra i els pubs més típics plens de gent vevent cervesa mentre es juga el matx de rugbi contra Gal.les a Twickenham.

Dissabte estava ple d’excursionistes, corredors i ciclistes que, malgrat no fer bon temps, aprofitaven aquest vial on et pots trobar des de gent pescant a persones fent rem (amb molts avions sobrevolant a punt d’aterrar a Heathrow). Ben cuidat i amb molta zona verda que et permet gaudir de l’entorn.

Si comences a Richmond pots acabar als Royal Botanic Gardens dins de Kew Gardens, que són la referència de la ciutat i cal pagar per visitar-los. Però els jardins tenen el seu encant per la gran oferta i entorn de calma. Silenci i una varietat immensa de plantes i flors per impressionar el visitant.

Si s’acaba a Kew Gardens, ets pots trobar un partit de cricket al parc amb el Kew Cricket Club i un local social que convida a predre alguna cosa mentre es mira el partit. Pocs espectadors, malgrat la tradició d’aquest esport. També és recomenable visitar el cafè-restaurant The Botanist on the green o un saló de te que et trasllada en el temps, com és The Original Maids of Honour, i la zona propera a l’estació, amb cases molt victorianes i força botigues originals, amb un esperit molt més londinenc i menys cosmopolita que les del centre de la ciutat. Precisament, qui es troba aquests dies a Richmond per rodar una nova pel.licula es l’actriu Angelina Jolie, que va escollir el Pottery Cafe per passar-hi unes hores.

20110807-081753.jpg

Obre el xat
💬 Necessiteu ajuda?
Hola 👋
Us podem ajudar?