British Museum & Library (XIV)

20110813-124705.jpg
Visitar el British Museum és veure l’exposició pública més antiga del món i que va ser impulsada per Hans Sloane amb les seves primeres donacions. És un passatge fascinant per la història, des de la prehistòria fins el present, dins d’un gran edifici, on ara destaca la Great Court dissenyada per Norman Foster. Visitant mòmies, escultures i tresors passa el temps molt ràpid, amb majestuoses sales on s’exposen les col.leccions temàtiques. L’exposició actual és Treasures of Heaven, centrada en l’Europa medieval, amb tot de relíquies i sants. La peça més admirada és la pedra Rosetta i costa trobar un moment per contemplar-la i no ser fotografiat per un grapat de mòbils i càmeres. Centenars de “tresors” i emblemes de conquestes col.lonials que una vegada més dimensionen aquesta ciutat, el país i al mateix temps el seu esperit: oferta gratuïta, preparada per ser patrocinarà i ben estructurada per ser comercialitzades en les mateixes sales amb reproduccions de tot tipus: punts de llibre, tasses, samarretes, llibres, bolígrafs…

Una visita que no és tan popular és la British Library, també al barri del Bloomsbury (el preferit fa anys per arquitectes i escriptors), però té obres inèdites fascinants. L’edifici és com una obra d’art per com s’ha dissenyat: és fàcil que de seguida t’agradi. I a la part baixa, en la del museu, hi ha peces tan històriques com la Carta Magna i textos de Leonardo da Vinci, Shakespeare… I més ja a temps recents, Wolf, Wilde i l’original de Yesterday dels Beatles. I tot això dins una llibreria que conté més de 16 milions de llibres que poden ser consultat per qualsevol persona que tingui l’entrada de lector.

20110813-131151.jpg

Obre el xat
💬 Necessiteu ajuda?
Hola 👋
Us podem ajudar?