Les coves de jazz (XV)

20110814-110414.jpg

El gran atractiu nocturn de Londres són els pubs i els teatres, tant per als londinencs com per als turistes. Els pubs, considerats la “institució” més important del Regne Unit, són “només” uns 5.500 a Londres, que han de tancar a les 11 de la nit i que s’omplen a partir de les 6 de la tarda. Pel que fa els teatres, la xifra de la ciutat també imponent: uns 150, amb obres mítiques com Les Misérables, amb 25 anys consecutius de representació, i The Phantom of the Opera, també amb 25, una llegenda i alhora esperit que va néixer al Theatre Royal Haymarket. Tot i el misteri del fantasma, alguns actors i actrius de reconegut prestigi admeten haver vist el fantasma durant les representacions: un motiu més per incrementar la publicitat, tan necessària en els nous temps per rendibilitzar els grans muntatges.

Però Londres és també la ciutat del jazz, sobretot la capital d’Europa, amb locals mítics i que són un referent. El més prestigiós és el Ronnie Scott’s, al cor del Soho, amb més de 50 anys d’història. Les fotos úniques a les pareds són la mostra del seu orgull i confirmen que és la cova número 1. Un dels altres referents és a Camden: el Jazz Cafe. Les entrades poden arribar a costar 30 lliures però després les consumicions ja són més assequibles. En funció de l’oferta musicial i degut a les seves limitacions com aforament, és fàcil que s’ompli i costi trobar entrades. Són oportunitats que no es poden deixar escapar: tant si es volen escoltar músics consagrats com joves talents per descobrir.

20110814-115421.jpg

Obre el xat
💬 Necessiteu ajuda?
Hola 👋
Us podem ajudar?