Jon Favreau

No podia ser d’una altra manera: l’ideòleg dels discursos d’Obama és un jove de 27 anys (Favs és el seu speechwriter). La relació que es va establir entre Favreau i el candidat demòcrata sembla de pel·lícula. I aquest tàndem de confiança ha estat determinant perquè Obama apostés per aquest tipus de missatge tan atrevit. La il·lusió de convertir-se en un referent entre els joves i el repte de trencar els estereotips de la política l’han dut a encarnar un home de futur, amb idees regeneradores i projectes innovadors. Realment, parlar ja d’Obama significa canvi i suposa esperança: res de color de pell! Aquesta mentalitat tan treballada a la cuina del partit ja s’ha demostrat que té una base de futur i demostrada en superar en les primàries una aspirant de nivell a la Casa Blanca com Hillary Clinton.

Ara, arriba l’hora de la veritat. Potser la victòria no serà tan fàcil com sembla, però Obama té el mèrit d’haver desplaçat els fonaments de la política i unes estructures més conservadores i piramidals del que sembla: és tan vertical com la mentalitat del concepte 2.0. Als Estats Units, els sobren els valors per afrontar els canvis mentre que aquí, a la vella Europa, les pors i els temors dificulten les transforacions. Perquè la societat la tenim i està més preparada del que sembla, però dóna la sensació que tot ha de continuar igual perquè tot continuï dependent d’uns quants. Per això, hi ha polítics que s’han de reiventar després de més de 20 i 30 ocupant càrrecs i professionalitzant el poder. I la gran diferència i alhora mèrit és que, si Obama guanya, només podrà ser dos mandats a la Casa Blanca.

Música / Shake’em Down # Southside Johnny

Obre el xat
💬 Necessiteu ajuda?
Hola 👋
Us podem ajudar?