Obama: hopes for change

Ja queden poques hores per a la seva proclamació com a president dels Estats Units i ja fa mesos que s’ha convertit en la gran esperança dels nord-americans i l’home que ha de liderar el nou canvi al món. És difícil d’imaginar aquest mal moment global sense ell, sense el primer president dels EUA que ha traspassat fronteres virtuals gràcies a les TIC i que vol posar fi a l’herència Bush. Potser sí que no serà tan fàcil aquest canvi com auguren els detractors, potser sí que es trobarà més dificultats per donar sentit a les esperances com pensen els pessimistes, però aquest mal moment econòmic i bèl·lic encara seria més complicat sense ell. Sembla impossible divisar el panorama mundial sense Obama i el llegat que, fins i tot, ha deixat ja sense governar. Obama és sentiment, emoció, lideratge, ganes de canvi… que feia molt temps que necessitava la política a gran escala. Per fer una comparació, Obama, tot i els seus possibles defectes, té una preparació i ha demostrat un lideratge potencial que està a anys llums de qualsevol polític europeu.

La política necessita canvis ràpids en aquests nous temps i Obama encarna la transformació que molts polítics demanen però només ho diuen amb la boca petita. I la gran sort és que aquest gran icona mundial només podrà estar vuit anys en el càrrec (cicles que determinen excel·lents discursos de comiat com el  John McCain). Aquesta limitació ja genera una diferència abismal amb la nostra política. I mentrestant, Europa mantindrà les sinèrgies de la divisió sobre com cal planificar la UE, sobre qui ha de manar i com fer-la menys funcionarial. En definitiva, una UE que es mou fa massa anys a marxa lenta, mentre els Estats Units volen continuar canviant per ser millors. I aquesta virtut de l’ADN com a societat és indiscutible. Per tant, Hope and Change and Yes we can!

Música / Small Town # John Mellencamp

Obre el xat
💬 Necessiteu ajuda?
Hola 👋
Us podem ajudar?