Escoles i instituts ben connectats

No és fàcil trobar escoles i instituts de Catalunya amb bones connexions a internet. Però ahir, al CEIP Garcia Lorca de Mollet del Vallès, la sala d’informàtica va demostrar que està ben equipada. D’acord que ho podria estar  encara més, però vist el nivell general, si hi ha ordinadors en bon estat i el nivell de connexió “resisteix”, és quan es pot començar a treure un bon rendiment de les classes per potenciar el nivell dels professors i professores. En algunes ocasions, m’he trobat fins i tot responsables contraris a entrar a les sales d’informàtica per la situació tècnica en la qual es trobaven. Sobretot, lamentaven i amb raó, la manca de suport tècnic que els generava un cert malestar i alhora decensís.

I en aquests moments de la consolidació de la nova societat digital, que és més important del que alguns dirigents d’Educació es pensen, és vital que aquests centres i instituts que tan decisius són per al futur del nostre país, puguin tenir les mínimes garanties. Si els educadors i educadores no tenen les eines adequades és més difícil que després es puguin traslladar els coneixements als alumnes i afavorir la nova educació a través de les TIC. I moltes vegades, no calen tants indicadors dels països nòrdics com a model de referència sinó potenciar tecnològicament i amb els recursos necessaris els centres educatius. Estic convençut que després els resultats vindran sols. El camí global té aquesta direcció i només hem de creure en avançar.

Música / Chasing Pavements # Adele

Obre el xat
💬 Necessiteu ajuda?
Hola 👋
Us podem ajudar?