L’evolució de la grip nova en temps real

Google

Brillant iniciativa, una vegada més del cercador Google, que utilitza les estadístiques de cerques relacionades amb la grip nova per seguir la seva evolució gairebé a temps real a vint països d’arreu del món. L’eina Google Flu Trends, que ja funciona des de fa temps als Estats Units, s’ha estrenat avui mateix a l’Estat espanyol. Calcula l’activitat gripal d’un país a partir de la informació sobre la malaltia que la gent consulta al cercador. Fins ara la tendència que han marcat les dades de Google, que no distingeixen la grip estacional de la grip nova, s’assembla molt a la que ofereixen els organismes sanitaris. Però la diferència és que les dades oficials no arriben en temps real sinó que, segons Google, tarden entre una i dues setmanes a fer-se públiques.

La mateixa jornada en què el Departament de Salut ha informat que Catalunya ha entrat en fase d’epidèmia per grip nova, el gegant Google ha presentat a l’Estat espanyol una eina que segueix en temps real l’evolució de la grip, Google Flu Trends. Des d’avui mateix doncs, l’eina informa que la incidència de la grip a l’Estat és “baixa”.

Música / The Beautiful South # Rotterdam

Obre el xat
💬 Necessiteu ajuda?
Hola 👋
Us podem ajudar?