Catalunya 4.0: el pla de digitalització

catalunya

Telefónica i la Generalitat han presentat avui a Cardedeu el seu pla per fer un gran pas en la digitalització i l’impuls de les tecnologies de la informació a Catalunya, amb el pla Catalunya 4.0. El pla suposa, segons el director de Telefónica a Catalunya, Kim Faura, “posar deures” tant al sector públic com el privat per implementar les TIC  i actuar en quatre àmbits d’actuació estratègica: justícia, educació, administracions públiques i competitivitat de les empreses. En sis mesos de treball conjunt entre la Generalitat i Telefónica s’han marcat 20 prioritats urgents per actuar en quatre àmbits i que compten amb dues taules de treball. Ja ho va deixar ben clar César Alierta, president de Telefónica: “la banda ampla millora la productivitat industrial un 5%, un 10% en serveis i molt més en les tecnologies avançades.”

En Educació, que és un pilar bàsic, hi ha un projecte en el qual la Fundació Telefónica aporta 6 milions d’euros per als denominats Centres Far, centrats a invertir estratègicament en les TIC perquè en escoles concretes es facin pràctiques de pedagogia, ensenyament primari, ESO, batxillerat i mòduls professionals. També s’arrenca un programa de 200 professors seleccionats en el Programa Professor Innovador, per explicar la manera en què es pot a plicar la pedagogia, que després s’estendrà al conjunt del sistema d’ensenyament a través del que es denomina e-Maturity.

Aquest pla és vital per a Catalunya i un impuls per potenciar les TIC més enllà de les bones voluntats. Si funciona correctament, és un bon exemple de poden col·laborar entitats privades i públiques en projectes que, en global, són una oportunitat immillorable de desenvolupament. I més encara en temps de crisi, que cal generar oportunitats. Sens dubte, que les TIC ja són un motor de canvi social i un motor del progrés del país.

Música / Maybe Tomorrow # Kelly Jones

Obre el xat
💬 Necessiteu ajuda?
Hola 👋
Us podem ajudar?