Invocant, una vegada més, que ve el llop

Esther Mitjans_presidenta APDCAT

La directora de l’Agència Catalana de Protecció de Dades, Esther Mitjans, afirma que el 40% dels joves usa les xarxes socials que ofereix internet, sense tenir en compte els riscos que comporta, el fet que la informació que es penja és visible per a moltes persones, i que el 70% d’aquesta informació es perd sense saber on va. L’APDCAT pretén donar a conèixer els riscos d’internet als menors i conscienciar als pares sobre la necessitat de controlar i educar als fills en l’ús de les xarxes socials sense envair l’espai de llibertat dels fills, així com ara aplicar les eines de privacitat d’aquestes xarxes per controlar l’accés a la informació.

Mitjans apunta que els principals riscos de les xarxes socials són el coneixement de dades personals i hàbits que poden comportar el robatori a casa del menor, assetjament, xantatge o la pedofília. Per això, Mitjans aconsella que tota aquella informació que s’ha de pensar dues vegades si penjar-la, és millor no posar-la. Altres consells són l’ús d’una adreça de correu electrònic específica per a les xarxes socials, un pseudònim, llegir les clàusules de privacitat i aplicar les eines de bloqueig d’accés a la informació.

Una vegada més, consells i recomanacions que conviden als temors i les pors, i tot i que sempre siguin recomanables les precaucions, es reitera la història de sempre des del naixement d’internet. Mentre la xarxa continua evolucionant i canviant les nostres conductes personals i professionals, invocar la figura del llop continuar funcionant per donar segons quins punts de vista. El temps demostrarà que internet no deixa de ser res més que la transformació social i econòmica de la nostra realitat: bona i dolenta, positiva i negativa. Per això, és parla de Revolució Digital i genera el mateixos canvis que en el seu moment va suposar la Revolució Agrícola i després la Revolució Industrial. I tot canvi esperem que ens permeti evolucionar.

Música / Rhythn of my Heart # Rod Stewart

Obre el xat
💬 Necessiteu ajuda?
Hola 👋
Us podem ajudar?