Per a innovar cal un ecosistema innovador

“Per ser innovadors, cal tenir un ecosistema innovador”. Aquest va ser una de les conclusions de la xerrada de Xavier Ferràs en el primer N.I.T.S (negocis, innovació, tecnologia i societat), que es va celebrar divendres als Jardins de la Mercè de Girona. Un nou format per formentar la interacció en el qual el director del Centre d’Innovació i Empresarial de la Generalitat ACC1Ó va aportar la seva visió sobre el moment actual, amb idees recollides a Twitter per Anna Cabañas, Jordi Poater, Miquel Duran, Jaume Marín i David Martí. Gràcies a tots i totes per ser-hi en aquesta primera edició que vam “cuinar” amb Xevi Montoya.

– La inercia enquista les administracions. Els funcionaris harien d’eser els mes innovadors xq no tenen cap risc.

– Ens hem de convertir en activistes de la innovació, en el nostre dia a dia.

– El valor en borsa de Google equival a les subvencions que Espanya ha rebut de la UE des de 1986.

– Catalunya fa l’1 % de la producció científica mundial quan té el 0,1 % de la població.

– La innovació deixa de basar-se en el ‘technologic push’ i passa al ‘market pull’.

– La innovació cal que s’estengui a tota la cadena de valor: cocrear amb clients i proveïdors.

– Catalunya no ha creat Google o dissenyat l’iPod per falta de cultura emprenedora.

– Millor finançar un projecte amb 1 milió d’euros que mil amb 1.000 euros.

– L’únic secret és posar diners. Finlàndia inverteix 600 M€ per any en polítiques d’innovació, Catalunya només 30.

Precisament, Ferràs acaba de publicar un nou llibre, Innovación 6.0. El fin de la estrategia, en el qual exposa que la innovació necessita tot un ecosistema per ser realment el màxim de competitiva. Així que una empresa o una universitat podem ser competitives però per arribar a nivells de referència, com pot ser Silicon Valley i diferents països del món, cal també envoltar-se d’un entorn tecnològic i econòmic que ho siguin. I és evident que una empresa sola és difícil que pugui ser innovadora. O un emprenedor. Però si es troben en un ecosistema culturalment preparat podran atrevir-se a amb gran idees, tindran més recursos  i, fins i tot, la competivitat els estimularà. Per això va convidar als assistents, la majoria de l’àmbit de l’emprenedoria, a ser innovadors, atrevirts, llançats, cooperadors i ser globals.

Música / Saltarö Berg # Montt Mardié

Obre el xat
💬 Necessiteu ajuda?
Hola 👋
Us podem ajudar?