Una votació històrica: toros si, toros no

Barcelona_Monumental_Toros

El Parlament pot anunciar demà una decisió històrica, que tindrà una gran transcendència social, mediàtica i internacional, ja que els 135 diputats hauran de decidir si modifiquen la Llei de protecció dels animals per prohibir les corrides de toros a Catalunya. La decisió de CiU i PSC, que són els dos partits majoritaris, de donar llibertat de vot als seus diputats ha fet que el resultat de la votació sigui una incògnita, tot i que tot apunta que la prohibició és més probable que s’aprovi. El debat va arribar a la cambra catalana a través d’una Iniciativa Legislativa Popular (ILP), que va recollir més de 180.000 signatures, i que ha forçat els partits a posicionar-se en un debat polèmic al final de la legislatura. Va ser el 18 de desembre, després de què es rebutgessin les esmenes a la totalitat per 59 vots a favor, 67 en contra i 5 abstencions. Una vegada se sàpiga el resultat, serà un motiu de polèmica més per dividir políticament encara més la relació entre Catalunya i Espanya a les portes de les catalanes i degut a tants interessos prevaldrà malauradament els condicionants de per què cal prohibir-les o, com a “salvació”, tornar el torno als camps després de les banderilles.

A més, la Plataforma PROU, impulsora de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per abolir les corrides de toros a Catalunya, informarà de la votació al Parlament a través de les xarxes socials Twitter i Facebook. Des d’aquestes eines, els internautes podran seguir al minut el desenvolupament d’una decisió que pot ser històrica amb la informació que hi vagin publicant els responsables de comunicació de la plataforma, que va recollir més de 180.000 signatures per tirar endavant la ILP. El compte a Twitter és ww.twitter.com/prouilp i el grup del Facebook és ‘ILP Prou!’.

Música / White Lies # Mr Hudson

Obre el xat
💬 Necessiteu ajuda?
Hola 👋
Us podem ajudar?