Albert Bosch i l’actitud d’un trajecte

Em va motivar molt la ponència d’Albert Bosch al TicketDay de Vic. Tal com imaginava, va ser una constant proclama de l’emprenedoria lligada als valors de l’aventura, però amb les dosis que fan necessàries que qualsevol fita, tinguin bons fonaments i uns objectius clars. Bosch ho va focalitzar en una paraula clau: en temps de tanta reivindicació de l’emprenedoria, ell en destaca l’actitud. I és lògic. Té la seva base, especialment, per buscar-li un valor diferencial i també per no caure en els errors del passat. A més, quan es valora tant l’emprenedoria i l’empresa per sortir de la crisi -afegit pel descrèdit de la política- cal apostar per les pautes tradicionals: esforç, dedicació, constància, objectius, idees, esperit de millorar… però sense caure en el risc. Malgrat sigui necesari el fet de saber conviure amb la incertesa, Bosch invoca l’autocontrol per evitar les bogeries: siguin a l’empresa, al Dakar, fent una travessa glaciar o dalt d’una gran muntanya. Com a conclusió, em va agradar molt la idea final: “No hem d’esperar l’èxit final per ser feliços durant el nostres trajectes. Això és el més important de qualsevol repte emprenedor o aventura.”

El resum d’algunes idees d’aquest aventurer incansable i que transmet idees amb esperit de coach:

  • Les empreses cada vegada necessiten més emprenedors líders que siguin treballadors. Som al món global.
  • La nostra societat està muntada per viure com en un zoo, segurs, protegits. Per això, ens costa tant sortir, experimentar i atrevir-nos.
  • El veritable fracàs és aquell que volies fer i no vas atrevir-te a fer. Aquest és el veritable fracàs.
  • On són, amb la crisi, els bons líders que semblava que teníem en els darrers anys? És més una qüestió d’actitud que de coneixements.
  • El pitjor de tot és triomfar en allò que no t’agradi. I el millor, és tenir èxit amb allò que et fa feliç.
  • Al final, un líder ha de tenir un objectiu, ser feliç, lluitar i creure molt en el futur. I tenir una actitud.
  • El mirar enrere i dir; Ha tingut sentit això que he fet i aquest trajecte empresarial i aventurer? Això és clau.

Música | Don’t worry live # Playing for Change

Obre el xat
💬 Necessiteu ajuda?
Hola 👋
Us podem ajudar?