Temps de les “smartcities”

Sopar col·loqui amb Carles Puigdemont a La Fundició. Després d’una conversa entorn la ciutat, el moment actual i l’actualitat política de Catalunya, assimiles una vegada més la importància de les smartcities i el primordial que serà en el futur tenir unes ciutats ben ordenades, sostenibles, sòlides tecnològicament i amb connexions de transport. Girona està en un encreuament únic, de fet, com Catalunya i és trascendental al segle XXI planificar la ciutat pensant en gran escala, amb la dimensió de Barcelona i l’atractiu de la Costa Brava.

En temps “smart”, les ciutats necessiten afrontar els nous reptes i no esperar el futur a curt termini sinó planificar-lo -els temps actuals així ho volen- i executar totes les accions que li permetin ser un referent en funció del seu ADN. El TAV és un gran exemple de transformació de Girona però també ho serà el model que li permetin convertir-se en un actractiu turístic, econòmic i sostenible (a banda dels punts de fuga que també es poden generar). I tot l’escenari incert, globalitat comercial i pessimisme actual, visionat amb la necessària perspectiva, Catalunya pot tornar a ser clau pel seu dinamisme, enclavament i caràcter, tal com en el seu dia ho va ser amb l’impuls de la via ferroviària.

Música | No importa que llueva #  Efecto pasillo

Obre el xat
💬 Necessiteu ajuda?
Hola 👋
Us podem ajudar?