Més confiança, més exportacions

Conferència ahir al vespre d’Eduardo Martínez Abascal (IESE) a l’Espai Caixa sobre la “Situació econòmica: els números per aclarir-se”. Una pluja d’idees interessant per acabar sintetitzant el moment actual amb una mena de pauta: “podem estar en una situació gens bona, però mentre els nostres camions vagin plens cap a l’estranger és un bon símptoma.” Frase indicadora per destacar el valor de l’exportació perquè les nostres empreses puguin superar amb millors condicions el panorama d’estancament de la nostra economia. O sigui, tenim una de les solucions per sortir-nos-en: generar valor empresarial per exportar, en un escenari on ens falta confiança, més inversions, uns mercats menys tensionats, recuperar la davallada del consum i acabar amb la pèrdua de llocs de treball.

Dilluns al matí, jornada de Start-up Catalonia al Parc de la UdG amb la ponència d’Alfons Cornella (en la imatge en l’entrevista per a La Factoria). També divisa un escenari on cal pensar en les oportunitats comercials per ser exportades. O sigui, és repteix el camí d’esperança invocant en sortir a fora, quan a cosa nostra trigarem a recuperar-nos (tan de bo sigui el més aviat millor). Així és que cal pensar en tenir model de negoci i fer-lo exportable malgrat les adversitats locals i la forta competivitat global. Entre tant desconcert, més val divisar la sortida del túnel que no el desànim. Més confiança a casa i més exportacions a fora.

Música | Ready to Start # Arcade Fire

Obre el xat
💬 Necessiteu ajuda?
Hola 👋
Us podem ajudar?