Antoni Bernard, el capturador d’ànimes

M’agrada la sentència d’Antoni Bernard en el vídeo de la seva retrospectiva que exposa el Palau Robert de Barcelona: “Sempre he buscat l’ànima de la model”. De fet. és l’essència de la fotografia: captar un instant amb sentit. Bernard demostra el seu talent comissionada per Antoni Llena. Aquest barceloní del 44, sensible, optimista i selectiu, des dels seus inicis va tenir clar que volia captar moments especials perquè “tenia l’obsessió que les fotos no passessin mai de moda”. I amb un repte esencial més: “m’agrada captar la vida”. I amb el pas dels anys, ho ha aconseguit. 50 anys fotografiant famosos i models per assolir el repte que “l’arruga ha de ser bella”. Com la pròpia vida amb el pas dels anys… o almenys intentar-ho.

I després, el fotògraf japonès Shomei Tomatsu a la Fundación Mapfre de Barcelona que llueis a la Casa Garriga Nogués. Interessant exposició, també sobre les formes de vida i els costums de la cultura nipona. Un anècdota curiosa, només entrar et conviden a penjar fotos amb una etiqueta però després no et deixen capturar imatges ni dels quadres ni de les sales. Incongruència del segle XX.

Música | Remind Me to Forget # Kygo & Miguel

Obre el xat
💬 Necessiteu ajuda?
Hola 👋
Us podem ajudar?