Dinar col·loqui amb Víctor Font

Dinar tertúlia amb l’excandidat del Futbol Club Barcelona Víctor Font el restaurant Can Xiquet de Campllong, amb les complicitats de sempre amb l’amic i un empresari de referència com és Francesc Bosch. I també pel suport de l’emprenedor gironí Manel Sarasa, molt proper a l’equip de Font i amb qui abans vam visitar la seu del GironaHub al centre de Girona.

Un lloc acollidor per analitzar en una taula amb setze convidats l’actualitat del Barça vista des del candidat de l’oposició en les últimes eleccions. El club blaugrana passa un mal moment econòmic i es troba en una cruïlla esportiva després de l’anunciat adeu de Xavi Hernández a final de temporada a causa dels mals resultats. Ara, per sort, l’equip ha reaccionat i té opcions a lliga, tot i les dificultats, i als quarts de final de la Champions.

Font va ser crític amb el mandat de Joan Laporta quan ja s’han complert tres anys de la seva nova presidència al club. L’excandidat va analitzar la situació econòmica i, des del seu punt de vista, valora la urgència d’un canvi a la presidència perquè el Barça pugui recuperar la seva identitat. No són temps fàcils per a l’entitat pels efectes que va deixar la pandèmia i ara haver de jugar a Montjuïc i no poder fer-ho al Camp Nou Spotify. Font no va deixar clar si es tornarà a presentar en el pròxim mandat, però ben segur que ho analitzarà amb el seu equip. És lògic, que encara sigui massa d’hora per anunciar-ho, estratègica “no toca”, com passa amb altres possibles futurs candidats.

Font, d’un perfil més tecnòcrata que Laporta però menys futbolístic, ha après la lliçó de les darreres eleccions i va demostrar que pot parlar amb més passió de futbol, què és el que vol escoltar el soci del Barça i que, al final, és qui decideix a qui votar. En aquest dilema sobre el futur del Barça i si s’ha de convertir en societat anònima, està clar que, passi el que passi, és el moment de plantejar quina ha de ser la visió, la missió i els valors en el futur de l’entitat. I també i encara que no agradi tant a ningú del Barça, si com passa amb els grans clubs europeus, ha d’acabar a mans d’un gran magnat dels negocis. El PSG, el Liverpool, el Manchester Ciy, l’United, el Madrid, l’Arsenal… tots ells, per cert, a quarts de final de la Champions.

Música | Easy on me # Adele

Obre el xat
💬 Necessiteu ajuda?
Hola 👋
Us podem ajudar?